Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

XIV. Rétyi Községi Napok

Augusztus utolsó hétvégéjén került sor Réty község idei ünnepére, ahol a település lakóival együtt mulatoztak a testvértelepülésekről, illetve más megyékből, országokból érkező meghívottak, vendégek, és szép számban érdeklődtek a műsorok, vetélkedők, kiállítás iránt is.

Dombora Lehel, a település polgármestere elmondta, többnyire helybéli vállalakozók támogatták az ünnepet, amely évről évre kerekebb, jobb hangulatú.

– A községnapok költségvetésének minimum egyharmadát támogatóknak köszönhetjük. Mindenkinek fontos ez az ünnep, mondhatni családi hangulat van ilyenkor: az új játszóteret sem kellett szalagvágással átadni, elkészülésének pillanatában a gyermekek már percek alatt belakták ezt – avatott be a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

Külön kiemelte, hogy ezúttal is közel húsz helyi kézműves állított ki, továbbá az idei ünnepség színfoltját képezte a helyi Kovács Lajos egyéni – festményekből, rézkarcolatokból, márványfaragásokból és sok más alkotásból álló – kiállítása, amelyet az érdeklődők az Antos János-kúrián tekinthettek meg. Antos János szabadságharcos alezredes kétszáz éve született, ennek alkalmával a rétyi családorvos, dr. Mester Nagy Levente tartott előadást az Antos család történetéről, amelyet jómaga jelentős ideje kutat.

Szórakoztató programokban sem volt hiány: a szervezők büszkén árulták el, hogy a szombati Kormorán-koncertet közel ezer személy követte figyelemmel, de a helyi kisállat-kiállításra is nyolcvan gyerek vitte el kedvencét, és a különféle megmérettetések, traktoros ügyességi verseny is nagy népszerűségnek örvendett. Az ünnepséget vasárnap este tábortűzzel zárták.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük