Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lezárják az autósforgalmat?

Lezárják az autósforgalmat? Kovászna megye

Ingyenes buszjáratokat biztosítanak a SIC Feszt szervezői a hétvégi sugásfürdői fesztiválra, és bár korlátozzák az autós forgalmat, aki más okból szeretne kijutni az üdülőtelepre, megteheti.

Többen aggodalmuknak adtak hangot a ma kezdődő sugásfürdői Sic Feszt ifjúsági fesztivállal kapcsolatban, ugyanis a program szerint autóval nem lehet feljutni Sugásfürdőre. Ezt leginkább azok nehezményezték, akik nem a fesztiválra, hanem a spába, kirándulni vagy a hétvégi házukhoz mennének.
Bodor Loránd, a sugásfürdői spa pihenőközpontot működtető Sepsi Rekreatív igazgatója elmondta: a létesítmény nyitva lesz egész hétvégén, a fesztivál programjától függetlenül várják a látogatókat.

Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Szilárd HÁRIT-elnök, a SIC Feszt főszervezője megkeresésünkre elmondta: minden szállítással, közlekedéssel kapcsolatos gondra keresnek megoldást. A tervek szerint, az autók számára parkolási lehetőséget a Sugásfürdőre vezető útlezárásnál alakítanak ki, onnan pedig ingyenes autóbuszjárat lesz a fesztivál helyszínére. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy teljesen lezárják az útszakaszt, így akinek ott van üdülője, vagy a spát látogatná meg, gond nélkül felmehet a Sugástetőre – magyarázta Kelemen. Hozzátette: aki viszont a pihenőközpontban eltöltött idő után a fesztivál vendége maradna, annak jegyet kell váltania.

A SIC Feszt szervezői kétféle buszjáratot is biztosítanak ingyenesen a fesztiválozóknak. A partybusz menetrendje a mellékelt fotón látható. A családi busz szintén ezen az útvonalon közlekedik, mindhárom napon 9, 10, 11 és 12 órakor indul, és 16, 17, 18 órakor jön vissza. A szervezők ugyanakkor arra kérik a városi taxisokat, hogy álljanak a fesztiválozók rendelkezésére, ugyanis a tavalyi rendezvényen is számos látogató taxival ment ki a helyszínre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük