Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Családbarát rendezvény

Családbarát rendezvény Kultúra

Második alkalommal szervezi meg a Miklósvári Reneszánsz Kastélynapokat augusztus 2–4. között a Kálnoky Alapítvány. Az idei miklósvári kastélynapok jellegzetessége, hogy családbarát rendezvényként egyszerre mutatja meg a letűnt korok sajátosságát, illetve Erdővidék hagyományos értékeit.

Augusztus 2-án 18 órától a Kálnoky családdal kapcsolatos dokumentumokból olvasnak fel, augusztus 3-án a hangsúly a gyerek- és családbarát tevékenységekre tevődik át. A nap folyamán kézműves-tevékenységet, kincskeresést, pónilovaglást és szekerezést, valamint hagyományos miklósvári gyerekjátékokat szerveznek.

Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 3-án, szombaton Hová, merre, ifjúság? címmel szerveznek kerekasztal-beszélgetést, amely a fiatalok jövőképét igyekszik körbejárni. Augusztus 4-én, vasárnap az Erdővidéki Népviselet Találkozón a környék népviseletét mutatják be és dokumentálják, ezt követően pedig közös felvonulás lesz.
A II. Miklósvári Reneszánsz Kastélynapok helyszíne a miklósvári Kálnoky-kastély s az ennek részeként működő Erdélyi Élet Múzeuma. Támogatói a Bethlen Gábor Alap és Kovászna Megye Tanácsa. Részletes program a Kalnoky Castle – The Museum of Transylvanian Life Facebook-oldalon. Kapcsolattartó: Szabó István projektmenedzser (e-mail: istvan.szabo@kalnoky.org, telefonszáma: 0745.046.908).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük