Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rászoruló gyerekeket táboroztatnak

Rászoruló gyerekeket táboroztatnak Kovászna megye

12 településről, 16 családból érkezett 36 rászoruló táborozik e héten hétfőtől péntekig a csomakőrösi Debreczi panzióban az Életmentő kupakok a beteg és hátrányos helyzetű gyermekekért nevű egyesületnek köszönhetően. Mindezt körülbelül 300 magánszemély pénzbeli és tárgyi adománya, valamint több cég szponzorizációja tette lehetővé. Még extra torta is került a szülinaposnak.

Hirdetés
Hirdetés

A 6 és 13 év között gyermekek többek között Szentgyörgyről, Kilyénből, Száldobosról, Magyarhermányból, Baconból, Árkosról, Sepsibükszádról, Maksáról, az egyesület által már korábban felkarolt családokból érkeztek a táborba. Néhányan közülük már másodszor, idén – nekik is köszönhetően – az újak is könnyebben, hamarabb feloldódtak, megnyíltak. Mellettük olyan önkéntes gyerekek is részt vesznek a napi tevékenységekben, akik nem az ott szolgálatot teljesítő felnőttek gyerekei, hanem segítenek felügyelni, asztalt leszedni, a kisebbeket öltöztetni, nekik a szüleik kifizették a tábori részvételt. Mindezt lapunknak Bács Emese, az egyesület vezetője mondta el, aki szerint az ott jelenlévő öt felnőtt önkéntesnek (és naponta egy-egy segítőnek) nemcsak munkát jelent a gyermekeket ellátni, a programot megszervezni, hanem feltöltődést is, mert a gyermekek kedvesek és nagyon hálásak, egy baracknak is nagyon tudnak örülni.

A nyaraló rászorulók élelmezéséhez sok magánszemély járult hozzá zöldség- és gyümölcsadománnyal, az illyefalvi pékség kenyeret és kiflit adott, de több terméket kaptak a Meotis tejfeldolgozótól is.

Mindamellett, hogy a gyermekek számára teljes rend ruhát és tisztálkodási csomagot biztosított a nyaralás idejére az egyesület, az AMK cégnek köszönhetően haza is édességcsomaggal engedik őket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük