Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Uzonban három napig ünnepelnek

Uzonban három napig ünnepelnek Kovászna megye

Uzonban XVI. alkalommal is megszervezik a községi napokat. Ezen a hétvégén péntektől vasárnap estig áll a bál, a rendezvénysorozat fő helyszíne a szabadtéri központ.

Hirdetés
Hirdetés

A község ünnepéhez minden helybeli civil szervezet hozzájárult. Sikerült egy valóban változatos programot összehozni, amelyben a mozgást, sportot szeretők éppúgy megtalálják a nekik szóló eseményt, mint a hangos koncertek vagy a csendesebb műfajok kedvelői.

Lehet focizni vagy ügyességi játékokon részt venni (péntek este a sportpályán), biciklitúrára hívják az ifjak azokat, akiknek sok energiájuk van, aerobikozni is lehet Idával, de motorizáltan is produkálják majd magukat a motokrosszosok. A zene számos műfaja reprezentálva lesz: sztárfellépő Péter Szabó Szilvia (NOX), az etno-popot Szabó Attila, a latinos ritmusokat Fuego, a nótát Orbán Barra Gábor hozza és sok más műfajt a fúvósok. A gyermekekre a Tekergő meseösvényen számítanak, ismerkedhetnek a hangszerekkel, de kézműveskedhetnek is, valamint a szponzoroknak köszönhető szombat esti nagyszabású lézershow (22.40-kor), illetve vasárnap esti tűzijáték (22.45-kor) lesz.

Ami talán fontosabb még az ünnepnél is – döntse el mindenki maga –, hogy a hétköznapokra is marad valami hozadéka az Uzon-napoknak: izgalmas, modern játszóteret avatnak a szabadidő-központban, illetve közel hétéves tervezés, szervezés, építkezés után vasárnap átadják a közösségnek a ravatalozót is, azt megelőzően a szentivánlaborfalvi katolikus templomban lesz ünnepi mise. Ugyancsak vasárnap ünnepi tanácsülésen köt Uzon testvértelepülési szerződést Komárom városával. Az érdeklődők a teljes programot a község honlapján (www.ozun.ro) vagy az Uzon község önkormányzata Facebook-oldalon találhatják meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük