Felhívás!

Sikeres tanév, jövőben is folytatják

Sikeres tanév, jövőben is folytatják Kovászna megye

A nyolcadik tanévet zárta idén a Turulmadár Egyesület keretében működő Berde Mózsa Kör délutáni oktatási programja Sepsiszentgyörgyön. A tevékenységeket jövőben is folytatják.

Furus Levente koordinátor elmondta: a 2018/2019-es tanévben négy háromszéki településen mintegy 60 gyerek és 12 oktató vett részt a programban. Az elmúlt évben több, művészetekkel kapcsolatos eseményt is beiktattak a délutáni órákba, így dráma- és múzeumpedagógiai műhelyfoglalkozások valósultak meg az Osonó Színházműhely, valamint a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér támogatásával. Ugyanakkor két tanulmányi kirándulást is szerveztek, melyek célja a helyi kulturális értékek és épített örökség – köztük múzeumok, történelmi épületek, emlékhelyek és vallási építmények – megismerése, megbecsülése. A foglalkozásokat a Román Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Az év második felében tematikus foglalkozásokat szerveztek a gyerekeknek, melyek az egészségmegőrzéssel, önkéntes munkával voltak kapcsolatosak. Ezeken fogorvosok, a különböző szeretetszolgálatok önkéntesei vettek részt – mondta Furus Levente.

Bár a tanév véget ért, ősszel szervezik az oktatók táborát, amelyet az anyagi gondok miatt toltak el néhány héttel. Ugyanakkor fontosnak tartják az oktatók fejlesztését, ezért egy hosszú távú képzéssorozatot is indítanának számukra.

A Berde Mózsa Kör szeptemberben kezdi meg újra tevékenységét, célja továbbra is a csonka családokból származó, árva vagy nehéz körülmények között élő gyerekek lelki örökbefogadása, készségeinek fejlesztése családias környezetben. A program négy településen zajlik, Sepsiszentgyörgyön és Kökösben az unitárius egyházzal, Nagyajtán és Középajtán pedig a helyi iskolákkal partnerségben. Az elmúlt nyolc évben mintegy 200 gyerekkel foglalkoztak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.