Hirmondo

„Jó móka volt”

„Jó móka volt”

Február végén a Darkó Jenő-iskola diákjai és óvodásai is kivették részüket a farsangolásból, és márciusban az 1948–1949-es forradalom és szabadságharc hőseiről sem feledkeztek meg, mondta el lapunknak Bonda Anna Mária intézményvezető.

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezbe bújtak, így bohóckodták végig a napot. „Nem vonultunk a kultúrotthonba, nem szerveztünk tematikus előadást, jól megvoltunk magunkban az óvodában, iskolában. A diákok otthonról hozták a finomnál finomabb süteményeket, míg az óvodások itt, helyben sütötték a fánkot”, osztotta meg lapunkkal az igazgató. „Jó volt látni az óvodában a katicabogár-, dinó-, meg egyéb jelmezben tevékenykedő apróságot”, tette hozzá. A nebulók kézműveskedtek, maszkákat készítettek, majd déltől indult a buli az osztálytermekben. „Jó móka volt mindenki számára”, summázott az intézményvezető.

Március 15-én délelőtt istentiszteleten vettek részt, ezt követően az iskolaudvaron álló kopjafánál koszorúztak, majd a kultúrotthonba vonultak, ahol a diákok bemutatták a Bandi Tímea magyartanár által betanított színdarabos műsort a szép számban megjelent érdeklődők örömére.

Hozzászólások