Felhívás!

Egyesület a nagycsaládosokért

Egyesület a nagycsaládosokért

Szombaton a városi művelődési házban mutatkozott be a helyi Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete, ahol meseterápiát tartottak, valamint ismertették az egyesület terveit, melyekből kiderült, hogy legfontosabb célkitűzésük a nagycsaládosok segítése.

A rendezvényen mintegy húsz kisgyerek és szüleik vettek részt, akiknek Bodó-Czerék Erika kézdivásárhelyi meseterapeuta tartott foglalkozást. A közös éneklés és mondókázást követően mesemondás következett, majd miután a kicsik megnevezték a hozzájuk legközelebb álló szereplőt, útravalóul pogácsát kaptak. Az előadás végeztével dr. Fülöp Csaba elnök ismertette a januárban bejegyzett egyesület célját, melynek létrehozásában Both Bernadette és Varga Emese segítette. Megtudhattuk, az egyesület nevében igyekeztek helyi értéket is menteni, a kovásznai Tündérvárat.

– Bár egyesületünk fürdővárosi székhellyel rendelkezik, tevékenységeinket nem kívánjuk Kovásznára korlátozni, Orbaiszékben, sőt egész Háromszékben gondolkodunk – mondta Fülöp, hozzátéve, hogy már felvették a kapcsolatot a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével, illetve a magyarországi Nagycsaládosok Országos Egyesületével.

Az egyesülethez nemcsak a nagycsaládosok csatlakozhatnak, hanem azok is, akiknek kevesebb mint három gyerekük van, azonban a közgyűlésen a nagycsaládosok szavazata többet nyom a latban. Az elnök kifejtette, több módon próbálják támogatni a nagycsaládosokat, különböző kiírásokat pályáznának meg a jövőben, emellett a helyi vállalkozókkal is megkeresnék annak érdekében, hogy a nagycsaládosokat különféle kedvezményekben részesítsék.

– Sajnos, demográfiai deficit van. Manapság nem divat sok gyereket vállalni, ezért próbáljuk felkarolni és népszerűsíteni a nagycsaládokat – summázott Fülöp.

Az egyesület az adminisztratív feladatok mellett a gyerekközpontú tevékenységekre fekteti a hangsúlyt, igyekeznek a lehető legtöbbször a szombatihoz hasonló tartalmas időtöltést biztosítani a kicsiknek és szüleiknek. Legközelebb a Kőrösi Csoma Sándor Napok záróünnepségén rendeznek gyerekfoglalkozást, hogy amíg a szülők részt vesznek a megemlékező templomozáson és koszorúzáson, addig a kicsikkel megismertessék a nagy keletkutató életútját.

Hozzászólások