Felhívás!

Minifocipályát építenének

Minifocipályát építenének

A pénteken megtartott kovásznai tanácsülésen elfogadták a település idei költségvetését. A bevételi oldalon mintegy húszmillió lej szerepel.

Javításokra kétmillió lejt, az utak karbantartására, köztük a Kovászna–Kommandó útszakaszra 1,1 milliót fordítanak, a zöldövezet gondozására 200 ezer lejt, a telekkönyvek tisztázására 100 ezer lejt különítettek el, míg a kiemelt kulturális rendezvényekre, mint a városnapok, illetve a juhászlakodalom 110 ezer lejt biztosítanak, hangzott el a tanácsülésen.

Az önkormányzat tervei között szerepel többek között egy műfüves, lelátóval ellátott minifocipálya létesítése a Dózsa parkban meglévő helyén, hozzálátnának a járdák felújításához, folytatnák az Ady Endre útszakaszon az aszfaltozást egészen a Vashídig, továbbá leaszfaltoznák a piac és a temető közötti utcát. Emellett haszonjárművet vásárolnának a városgazdálkodási hivatalnak, rendeznék a vízesés körüli teret és teodolitot, valamint GPS-készüléket vásárolnának az urbanisztikai iroda részére. Továbbá LED-égők beszerelésével korszerűsítenék a csomakőrösi közvilágítást, és a faluban sáncokat ásnának, illetve előkészítik az utakat a Kőrösi Csoma Sándor Napokra.

Hozzászólások