Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Katonában ünnepel az Osonó

Budapesten a Katona József Színház március 16-án este ad otthont az Osonó Színházműhely Ahogyan a víztükrözi az arcot című produkciója 550., ünnepi előadásának, amelyet közönségtalálkozó követ.

Hirdetés
Hirdetés

A Fazakas Misi által rendezett dokumentarista színházi megnyilatkozást először 2011. május 21-én láthatta a közönség, és azóta három kontinens 24 országának 178 településén mutatta be a társulat. A produkció eddig 12 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát. és számos díjban részesült.

A társulat állandó színésze, Mucha Oszkár a kezdetektől benne van, rajta kívül mindeddig 31-en működtek együtt az előadásban, köztük három thaiföldi színész. Az 549 előadást megközelítőleg 28 ezer néző látta, fogyókellékként 549 liter tej és 1.098 banán használódott el. A Fazakas Misi által rendezett előadás kiindulópontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi-szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. Projektjein keresztül az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük