Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bardocz-Lutz Gyöngyi megérkezett

Bardocz-Lutz Gyöngyi megérkezett Kultúra

Nagy vargabetű után állított ki itthon először a nagybaconi Bardocz-Lutz Gyöngyi, aki 1981-től idénig Németországban élt. A Kónya Ádám Művelődési Házban pénteken megnyílt festészeti tárlata is e nyomatékos címet kapta: Itthon.

Hirdetés
Hirdetés

Ez az itthon talán a rend, a béke, a megérkezés szinonimája, e gondolat felé terelt a kiállítást méltató Szente-Szabó Ákos képzőművész szövege is, amely a bábeli tornyot építők közti zűrzavart idézte meg, hogy arra a következtetésre jusson: ami számít, az kimondhatatlan; az közös a kutyanyüszítésben, a szélfúvásban, a fűszálban, a gyermek tekintetében, a hidrogénatomban – az isteni rend. „Rendképző pillanatokból jutunk el a békességhez, az alázathoz és nem szétszóratunk, hanem felérünk az égig.”

Bardocz-Lutz Gyöngyi 1951-ben született Nagybaconban, 12 évesen került a marosvásárhelyi képzőművészeti líceumba, ott érettségizett. Építészeti technikumi végzettséggel 10 évet dolgozott a sepsiszentgyörgyi tervezőintézetben, végül 38 évi németországi tartózkodás után tért haza szülőfalujába. Motívumait a természetből meríti, ez adott erőt neki a nem túl könnyű kinti hétköznapokhoz is, miközben a csiga motívumába a rejtőzködésre való hajlamát is belefesti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük