Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két erdélyi kötődésű film is szerepel a Göteborgi Nemzetközi Filmfesztiválon

Két erdélyi kötődésű film is szerepel a Göteborgi Nemzetközi Filmfesztiválon Kultúra

Kárpáti György Mór Guerilla és Szőcs Petra Déva című, első mozifilmjeit mutatják be a január 25-én kezdődő svédországi filmfesztiválon. A Guerilla az Ingmar Bergman versenyszekcióban, a Déva a New Voices kategóriában kerül bemutatásra.

Kárpáti György Mór filmje az 1849-ben játszódik, főszereplője Barnabás, aki korábban megszökött a sorozás elől, most vonakodva csatlakozik az erdőben bujkáló gerillák csoportjához. Öccsével való viszonya, akit helyette soroztak be, még feszültebbé válik, amikor képbe jön egy közös szerelem.

A filmfesztivál ajánlója a Guerilla kiváló minimalista filmezését emeli ki, biztos stílusérzékű debütnek nevezi az alkotás. A film szereplői Váradi Gergely, Mészáros Blanka, Vilmányi Benett, Radetzky Anna és Vlagyimir Szvirszkij, valamint Orbán Levente és Páll-Gecse Ákos erdélyi színészek. A film március 7-én kerül a magyarországi mozikba.

Hirdetés
Hirdetés

Szőcs Petra nagyjátékfilmje egy árvaházban élő albínó lány, Kató történetét hozza közel a nézőkhöz. A lány egy új barátra tesz szert, ám érzéseit nem tudja megfelelő módon kifejezni. A fesztiválajánló szerint Szőcs a lehető legjobbat varázsolja elő a fiatal színészekből.

A filmet Déván és Petrozsényben forgatták, főbb szerepeket Nagy Csengelle, Mohamed Fatma és Komán Boglárka játsszák, valamint a Dévai Szent Ferenc Alapítvány növendékei is szerepelnek. A film forgatókönyvét Nagy V. Gergő és Szőcs Petra írták, producere Fülöp Péter, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Dunai László, dramaturgjai Nagy Dénes és Németh Gábor, a rendező munkatársa Bodor Balázs volt.

(Transindex)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük