Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felsőrákos felzárkózik

Történelmi pillanatnak nevezte Kotecz Attila felsőrákosi tanácsos a baróti önkormányzat pénteken lezajlott rendkívüli tanács­ülését, lévén, hogy annak két napirendi pontja is a falut érintő fejlesztési munkálatok műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról szólt.

A Felsőrákost képviselő tanácsos nyilvánosan is köszönetet mondott a helyi, valamint a megyei vezetőknek, de mindenki másnak is, aki segített és hozzájárult ahhoz, hogy elkezdődhetett végre a köpeci keresztúttól Felsőrákos felé vezető községi út leaszfaltozása, modernizálása, és hogy immár a vezetékes víznek a faluba való bevezetéséről is konkrétumként beszélhetnek.

Még tavaly augusztusban adtunk hírt arról, hogy a baróti önkormányzat a Helyi Fejlesztések Országos Programja (PNDL) révén kíván megvalósítani fontos beruházásokat, ezekre pályázatot nyújtott be. Akkori információk szerint a pályázatok közül a felsőrákosi vízhálózat kiépítésének és a 38-as községi út modernizálásának tervét a Fejlesztési Minisztérium támogatásra alkalmasnak találta, azokra különböző pénzösszegeket irányzott elő.

A mostani tanácsülésen kisebb bonyodalmat okozott, hogy a beruházások mutatóit ismét el kellett fogadják a tanácsosok, mert – mint Lázár-Kiss Barna polgármester magyarázta – a közbeszerzés lejárta után változtak (kisebbek lettek) a munkálatok már elfogadott, de ezúttal a kivitelezőkkel szerződésekbe is belefoglalt értékei, ezért a kormány új tanácshatározatot kért, hogy tudják, a megváltozott összegeket is elfogadják a baróti tanácsosok.

Hirdetés
Hirdetés

– A határozatok újbóli elfogadása nélkül nem lehet kifizetni a kivitelezőket – mondta a polgármester.

Nagy István tanácsos az esetet egyedinek írta le, mondván, hogy ilyen nem volt még, hogy közbeszerzés után ismét tanácshatározatot kelljen elfogadni egy munkálatra, és nem értette, hogy tulajdonképpen mely összegek változnak, mint ahogy azt sem, hogy akkor a már elfogadott, vagy a mostani határozat lesz érvényes ugyanarra a beruházásra, míg aztán tisztázták, hogy az elfogadott tanácshatározathoz függelékeként csatolják a jelenlegit.

Kotecz Attila a vita után, de még a szavazás előtt kapott szót, és arra kérte kollégáit, szavazzanak úgy, hogy ne akadályozzák meg a beruházások elvégzését.
Végül minden tanácsos felemelte a kezét, amikor Szabó Péter ülésvezető megkérdezte, hogy ki ért egyet a napirendi pontok elfogadásával.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük