Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szezonzáró autóparádé

Szezonzáró autóparádé Kovászna megye

A rossz idő ellenére is számottevő részvétellel és látogatottsággal, egyértelmű sikerrel zajlott le a hétvégén, Sepsiszentgyörgyön a RetroMobil Klub Romania által szervezett retróautó-parádé, azaz a 30 évnél régebbi autók és motorok kiállítása.

Hirdetés
Hirdetés

Thomas Perpits, a klub Kovászna megyei fiókjának elnöke lapunknak elmondta, összesen 129 autó és motor szerepelt a kiállításon, mind működőképes, még a legrégebbi példány, az 1938-as Plymouth is, egy csíkszeredai kiállító pedig veterán MZ motorkerékpárjával jött el idáig. De voltak Bukarestből, Szatmárról, Szászrégenből, Marosvásárhelyről, Bákóból, Târgovișteről, Szebenből, és a szomszéd megyékből is boldog retróautó-tulajdonosok. A leghőbb szenvedélyről pedig a Magyarországról, Újfehértóról érkező Fehértói Mihály tett tanúságot, aki bevállalta ezt a hosszú utat csak azért, mert szereti és olykor szervezi is a hasonló eseményeket. Ez a hobbi csak az emberrel együtt múlik el, bizonyítják a nyolcvanon felüli kiállítók, az árkosi Koncza Lajos és a római–brassói Gianfranco Redaelli, akik egy Lancia Cappa Coupé-t, illetve Mercedest hoztak. A kiállítás zömét az 50-es, 60-as években gyártott Skodák, Trabantok, Mercedesek tették ki.

Számos szülő hozta el a gyerekét is a kiállításra, szóval a szervezők (és a környékbeli vendéglátók) igen elégedettek a látogatottsággal, a résztvevők pedig a Bodokon elfogyasztott tokánnyal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük