Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

16 centiméteres a hó a Bâlea-tónál, a hegyimentők téli felszerelést javasolnak

16 centiméteres a hó a Bâlea-tónál, a hegyimentők téli felszerelést javasolnak Életmód

Tizenhat centiméter a hóréteg vastagsága a Fogarasi-havasok 2000 méter fölötti régiójában található Bâlea-tónál – közölték a meteorológusok. A Szeben megyei hegyimentők figyelmeztetik a kirándulókat, hogy a magashegyi túrákra téli ruházattal és felszereléssel kell elindulni.

Dan Popescu, a Szeben megyei Salvamont hegyimentő-szolgálat vezetője közölte, az utóbbi napokban beállt hideg és számottevő csapadék miatt jelentősen nőtt a hóréteg a 2000 méter fölötti magasságokban. A kirándulni készülőknek azt javasolta, indulás előtt tájékozódjanak az időjárási viszonyokról.

A hegyimentő arra kéri a Bâlea-tó környékére induló turistákat, ne induljanak útnak széldzseki, esőköpeny, elemlámpa, víz és energiaszeletek nélkül. Hasznos további a külső telefontöltő, valamint az, ha letöltik telefonjukra a Salvamont és az Anii Drumeţiei mobilalkalmazásokat.

„Azt tanácsoljuk, hogy 1600 méter fölötti magasságban téli felszerelést használjanak, és a következő dolgokat csomagolják a hátizsákba: széldzsekit, egy meleg felsőt, esőköpenyt, életmentő fóliát, fejlámpát, külső telefontöltőt, egy palack vizet és energiaszeletet” – üzente a turistáknak a hegyimentő.

A Bâlea-vízeséshez és a Bâlea-tóhoz vezető Transzfogaras autóút még járható, de télies körülmények között. A Bâlea-vízeséstől és a Bâlea-tóhoz drótkötélpályás felvonóval is el lehet jutni.

(forrás: Agerpres, fotó: Cabana Bâlea Lac/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük