Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hiánycikk a Nurofen rágótabletta

Hetek óta hiánycikk Romániában és a Kovászna megyei patikákban is a Nurofen rágótabletta, amit gyerekeknek adnak fejfájás és náthás tünetek enyhítésére. A Nurofen készítmények más típusai kaphatóak, ezt pedig különböző más orvosságokkal pótolják.

Hirdetés
Hirdetés

Néhány vidéki gyógyszertárban még kapható Nurofen, de Sepsiszentgyörgyön már kifogyott. Covaci Andrea gyógyszerész megkeresésünkre elmondta: már a nyár eleje óta gondok vannak ennek a gyógyszernek a beszerzésével, a gyártó valamilyen oknál fogva leállította a szállítást, így nem jutnak hozzá a patikák. Természetesen más típusú, náthás megbetegdés kezelésére hasznos gyógyszerek vannak, jelenleg ez az egyetlen, ami hiányzik a patikákból.

A Nurofen ibuprofen alapú készítmény, ami hatékony a láz gyors csökkentésére, valamint enyhe és mérsékelt fájdalom gyors és hatékony csillapítására olyan esetekben, mint meghűléses és influenza-szerű tünetek, torokfájás. Ezt a rágótablettát azért is szerették a gyerekek (7–9 év közöttieknek ajánlott), mert nem kell egyben lenyelni, hanem el lehetett rágni, és az íze sem volt rossz – részletezte a gyógyszerész. Mint mondta, a termékcsalád más gyógyszerei kaphatóak, így a kisebbeknek javasolt szirupok és tabletták is. Ezeket adják a rágókapszula helyett, a gyermek súlyának és életkorának megfelelő adagban.

Dr. Seres Lucia gyermekorvos, a Kovászna Megyei Háziorvosok Egyesületének elnöke a témában úgy nyilatkozott „megélnek Nurofen rágótabletta nélkül is, amúgy sem ajánlott úgy adni a gyerme-keknek, mint a cukorkát, nem javasolt, hogy a szülők a saját fejük után gyógyszerezzék őket. Vannak gyógyszerek, amelyek hiányoznak” – mondta az orvos, de természetesen van helyette más, amit felírnak. Fontos, hogy amennyiben lázas, beteg a gyermek, vigyék orvoshoz és ne kezeljék otthon különböző gyógyszerekkel – hangsúlyozta a gyermekgyógyász. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük