Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Digitalizálják a hulladékgyűjtést

Digitalizálják a hulladékgyűjtést Kovászna megye

Tegnap rendkívüli ülést tartott Kézdivásárhely tanácsa, amelynek napirendjén egyetlen tervezet szerepelt, a testület jóvá kellett hagyja azt a pályázatot, amely kéttucatnyi új hulladékgyűjtő sziget kialakítását teszi majd lehetővé.

Hirdetés
Hirdetés

Az online zajló tanácskozás napirendjén szereplő tervezet apropója az volt, hogy a testületi tagok rábólintsanak a költségmutatókra, ugyanis az országos helyreállítási programból származó pénzösszeget (PNRR) önrésszel is ki kell egészíteni. A pályázat értéke 1.536.141 lej, ebből a PNRR 1.290.875 lejt finanszíroz pozitív döntés esetén, a fennmaradó 245.266 lej az önrész. Szilveszter Szabolcs alpolgármestertől megtudtuk: a maximálisan elérhető 25 sziget létesítésére pályáznak, amennyiben a projektre a minisztérium rábólint, akkor felszíni, ultramodern, hatkazettás szigeteket építenek.

A Gosp-Com Kft. az elmúlt időszakban több zárható szigetet épített, ezek sem mennének kárba, hanem áthelyeznék őket. Korábban olyan ötlet is volt, hogy a kártyás rendszerrel működő, GSM-kapcsolattal is rendelkező szigetek föld alá kerülnek, viszont ennek megvalósíthatósága azért vált kérdésessé, mivel a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég nem rendelkezik olyan autókkal, amelyek képesek lennének kiemelni a gyűjtőedényeket. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások