Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

EffAct

EffAct nevű, több hónapos programot indít az Ifjúsági Iroda Sepsiszentgyörgyön.
A szeptemberben induló kezdeményezéssel arra ösztönzik a sepsiszentgyörgyi lakosokat, hogy minél egészségesebb és környezettudatosabb életmódot folytassanak.

A több hónapos program keretében a sepsiszentgyörgyi lakosok különböző, az egészséges és környezettudatos életmódra ösztönző rendezvényen vehetnek részt, és kezdeményezésekbe kapcsolódhatnak be. A szervezők egy online platformot is létrehoznak, ahol az érdeklődők tapasztalatokat cserélhetnek egymás között, és friss információkat kaphatnak a program újdonságairól.

Az effAct minden hónapban egy újabb kihívás köré összpontosul, amelynek alapgondolata: Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt! A havonta változó tematikák és kihívások segítségével tudatosabb életformát alakíthatunk ki, ezáltal óvva természeti értékeinket és környezetünket.

Szeptember a mobilitás hónapja, ezért az effAct program első kihívása arra ösztönzi a városlakókat, hogy hagyják otthon a gépjárműveiket, és válasszanak egy környezetbarát közlekedési módot a hónap során. Milyen gyakran használjuk az autót? Miért utazunk autóval? Mennyivel tudjuk csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást? – ezekre a kérdésekre keresik a választ.

Szeptember 17. autómentes nap lesz Sepsiszentgyörgyön, és az Ifjúsági Iroda felhívást intézett a lakosok számára, hogy szervezzenek különböző rendezvényeket a tömbházak előtti utcákon, amelyeket ez alkalomra lezárnak az autós forgalom elől. A programmal kapcsolatos javaslatokat augusztus 30-ig lehet megtenni.

Zágonbárkány bekeményít

Szabad ég alatt maradhatnak Zágonbárkányban azok a szociális eltartottak, továbbá azon személyek, akik nevére hatályos bírósági végzést állítottak ki, ha nem jelentkeznek a havonta kötelező munkára – mondta a polgármester. Az elöljáró eltökélt abban, hogy lebontatja a jelzett személyeknek a községi legelőn illegálisan felhúzott építményeit, amennyiben nem értik meg, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő, és nekik is vannak kötelezettségeik, mint bárki másnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük