Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új székelykapu, új kerítés

Új székelykapu, új kerítés Kovászna megye

Májusban állíttatta fel Zágon község önkormányzati hivatala a zágoni katolikus-református közös ravatalozóház bejáratához a gelencei Both László fafaragó mesterember által készített székelykaput. A munkálatokat nemrég fejezték be, új kerítést is kapott a közös ravatalozó.

Hirdetés
Hirdetés

Nagyon szép székelykapu díszíti a zágoni katolikus-református közös ravatalozóház bejáratát. A székelykapu Both László gelencei fafaragó mesterember keze munkáját dicséri. A kaput még május közepén állíttatta a polgármesteri hivatal, azonban a múlt héten sikerült az intézmény köré új kerítést is építeni, valamint az elmúlt napokban a katolikus templom várfalát is felújították. A munkálatok nagy részét Kovászna Megye Tanácsa finanszírozta, valamint a helyi önkormányzat pótolta.

Az elöljárótól, Kiss Augustintól megtudtuk, hogy már rég tervezik a székelykaput, valamint az azt körülvevő új kerítést, hiszen a közös ravatalozó már évek óta felépült, és így lett teljes a kép, így lett szebb az épület környéke, és számukra ez fontos. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük