Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A karlendítés szemet szúrt

A karlendítés szemet szúrt Sport

Fontos tétmérkőzésre készül a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely az elmúlt héten első alkalommal jutott tovább európai kupapárharcból, az Olimpija Ljubljana búcsúztatása után a Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében a svéd bajnokságban éllovas Djurgardens ellen teszi próbára magát ma 21 órától a Sepsi OSK Arénában. Az UEFA időközben szigorú büntetéssel sújtotta a szentgyörgyi klubot.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi együttes ma 21 órától fogadja a svéd bajnokság listavezetőjét, a találkozót a Pro Arena (volt Pro X) televíziós csatorna közvetíti élőben. A párharc visszavágóját jövő csütörtökön 20 órától rendezik Svédországban, ezt szintén a Pro Arénán lehet követni.

A Djurgardens játszott már romániai csapat ellen, igaz, nem őrizhet valami kellemes emléket erről, ugyanis az Európa Liga selejtező 3. körében a Kolozsvári CFR ejtette ki őket. Nem állíthatjuk, hogy komoly európai rutinnal rendelkező csapatról lenne szó, rendszerint hamar elvéreznek a selejtezőkben, mindössze egyetlen alkalommal jutottak be valamely sorozat csoportkörébe, 1996-ban az Intertotó-kupában. A svédek az előző körben kettős győzelemmel (2–1 és 2–0) a horvát Rijekát ejtették ki. A Djurgardens jelenleg első helyen áll az Allsvenskan néven futó svéd élvonalbeli bajnokságban, amely – a lebonyolítási naptár miatt – már a 16. fordulónál jár. A Djurgardens 16 mérkőzésből 10-szer győzött, van 3–3 döntetlenje és veresége, a gólaránya 35–11.

A Sepsi OSK-nak van keresnivalója a mérkőzésen, a piros-fehérek rendre jól teljesítenek hazai környezetben, ahol sorozatban immár kilenc győztes mérkőzésnél járnak. Cristiano Bergodi alakulata jó formában kezdte az idényt, és bár megvannak a maga erősségei és gyengeségei, minden esélye megvan arra, hogy tovább írja a klub európai sikertörténetét. A Djurgardennel szembeni továbbjutás esetén a Sepsi OSK ellenfele a ciprusi APOEL és a kazahsztáni Kizilzsar párharc győztese lesz.

Rossz hír viszont a OSK számára, hogy a legutóbbi, Olimpija elleni hazai találkozó megfigyelőjének észrevételei alapján az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 10 ezer eurós büntetéssel sújtotta a klubot, illetve kötelezi arra, hogy a mai mérkőzésen 500 helyet szabadon hagyjon, leállítva ezzel a további jegyértékesítést. Ezeket a helyeket kizárólag csak gyerekek foglalhatják el.

„A svájci megfigyelő úgy értelmezte, hogy a sepsiszentgyörgyi szurkolók a mérkőzés 34. percében a már annyira megszokott Szentgyörgy! Szentgyörgy! skandálás mellett a karjaikat rasszista gesztussal emelték a magasba a szívüktől indítva. Az UEFA magyarázatkérő levelére válaszként megfogalmaztuk, hogy ez mi is valójában, ám mindezt nem fogadták el, és kézhez kaptuk a büntetéseket tartalmazó levelet. Ezen levél ellen óvást nyújtunk be, de, sajnos, a további jegyeladást le kell állítanunk” – áll a klub közleményében. – „Sajnos, volt már precedens más csapat szurkolóinál, így azok kénytelenek voltak megváltoztatni e módját a karemelésnek – azóta szívüktől mindkét kezük emelésével mutatják a nagyvilágnak, hogy mennyire szeretik csapatukat” – tették hozzá.

A Sepsi OSK – Djurgardens IF találkozón a lengyel Pawel Raczkowksi fújja a sípot, az oldalvonalnál Radoslaw Siejka és Adam Kupsik segíti a munkáját, míg a negyedik számú játékvezető Piotr Lasyk lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük