Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Középdöntőzik a mezőny

Középdöntőzik a mezőny Sport

Szkopjében, Észak-Macedónia fővárosában középdöntőhöz érkezett az U18-as női kézilabda-világbajnokság. Az alapszakaszban a 32 résztvevő 8 csoportban játszott, és minden csoportból az első kettő jutott tovább, köztük Magyarország és Románia.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar válogatott eredményei az alapcsoportban: 39–23 Argentínával, 28–26 Spanyolországgal, 22–21 Franciaországgal. A középdöntő csütörtöki, pénteki mérkőzésein következik Norvégia és Brazília. A magyar csapat viszi magával a franciák ellen szerzett 2 pontot és +1-es gólkülönbséget.

A román U18-as válogatott eredményei az alapcsoportban: 39–27 Guineával, 34–25 Szlovéniával, 29–29 Hollandiával. A román és holland válogatott 1-1 ponttal, 29-29-es gólaránnyal, 0-lás gólkülönbséggel jutott középdöntőbe, ahol Németország és Észak-Korea a két ellenfél.

A román válogatottnak három háromszéki tagja is van, a Sepsi-SIC játékosai: Denisa Marina Pavel, Anamaria Mihaela Grigore és Demeter Mária. Az orvosi–egészségügyi–erőnléti stáb tagja Vlad Nețoi fizioterapeuta, szintén a Sepsitől. A világbajnokság hivatalos honlapjának adattára szerint a Guinea elleni mérkőzésen Denisa Pavel három gólt dobott, Anamaria Grigore kettőt, Szlovénia ellen pedig mindkét háromszéki játékos egyet-egyet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük