Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Focimeccs sör nélkül?

Focimeccs sör nélkül? Sport

A labdarúgó-világbajnokság évében járunk, egy „átlagos” vb esetén ezekben a hetekben már a futballdömpinget élveznénk. Az idei, november 21-e és december 18-a között esedékes katari vb viszont minden lesz, csak átlagos nem…

Ez lesz az első világbajnokság, amelyet télen rendeznek, nyáron ugyanis a közel-keleti országban 40 Celsius-fokos hőséggel kellene megküzdeniük a játékosoknak és a nézőknek. Az év végi időpontban is várhatóan 30 fokos hőmérséklet vár nap közben a résztvevőkre, télen is légkondicionált létesítményekben rendezik majd a mérkőzéseket.

Hirdetés
Hirdetés

Arra figyelmeztetik a szurkolókat, hogy az egyéjszakás kaland, illetve a homoszexualitás illegális, és hét év börtönt vonhat maga után a konzervatív országban. Ráadásul szeszes italt csak az arénákon kívül, a mérkőzések előtt és után lehet majd vásárolni a muszlim országban, amelyben nyilvános helyen illegális az alkoholfogyasztás. A brit rendőrök már most aggódnak, hogy szurkolóik súlyos büntetést kaphatnak, ha tartják magukat a mindennapos dolgaikhoz.

Állítólag már a szállásfoglalásoknál is akadnak problémák, és különböző vezetéknévvel nem mindenhol tudnak azonos szobába szállást foglalni a külföldiek. Már ha van szállás, hiszen a hírek szerint a drukkereket sivatagi sátortáborokba is irányíthatják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük