Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Hazaiak előnyben

A sportminisztérium csütörtöki rendelete alapján a 2022–2023-as idénytől a csapatsportok képviselőinek legkevesebb negyven százalékban romániai játékosokat kell pályára küldeniük a hivatalos országos megmérettetéseken. A negyven százalékos küszöböt csütörtökön foganatosította Novák Károly Eduárd sportminiszter rendelete, amelynek célja, hogy a hazai játékosok nagyobb szerepet kapjanak a csapatokban, és ezáltal mélyebb merítési lehetőségük legyen a válogatottaknak. „A sport országos prioritás! Nemzeti válogatottjaink segítése érdekében támogatni kell a román sportolókat, és előnyben kell részesíteni őket. Köszönet a szövetségeknek a döntés meghozatalához szükséges egyeztetésekért, és sok sikert a megvalósításhoz!” – fogalmazott Novák a magyar nyelvű bejegyzésében.

Jól keresnek

A német Bild kiszivárogtatta a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) legutóbbi kiírásában negyedik helyen végző RB Leipzig játékosainak fizetéseit, ez alapján a legjobban kereső tíz futballista között szerepel a klub mindhárom magyar légiósa. A listát a 2026-ig szerződést hosszabbító francia támadó, Christopher Nkunku vezeti évi 8 millió eurós éves fizetéssel. Őt a svéd Emil Forsberg 7 millió euróval követi, miután ő 2025-ig hosszabbított, majd a csapat kapitánya, Gulácsi Péter 6 millió euróval áll a harmadik helyen. Mögöttük Lukas Klostermann (5.5 millió euró), André Silva (5.3 millió euró) és Angelino (5 millió euró) szerepel, akiket az egyaránt 4,5 millió eurós éves fizetéssel rendelkező Szoboszlai Dominik, Willi Orbán, Dani Olmo hármas követ, s a legjobb tízbe még Benjamin Henrichs fért be 4 millió eurós fizetéssel.

Nem tudták megmenteni a lovaglást

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Dán Öttusa Szövetség fellebbezését, amit a nemzetközi sportági szövetség (UIPM) azon határozata ellen nyújtott be, mellyel kivette a versenyszámok közül a lovaglást. A UIPM végrehajtó bizottsága tavaly novemberben közölte, hogy a 2024-es játékok után a lovaglás már nem lesz része a sportágnak. A lövészetből, úszásból, vívásból, futásból és lovaglásból álló öttusa 1912 óta szerepel az ötkarikás játékok műsorában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük