Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legboldogabb 10 év

A legboldogabb 10 év Kultúra

Pénteken tartotta a Táncoló Udvartér fennállásának 10. évfordulóját, amelyre szép számban gyülekeztek táncoló gyerekek, felnőttek, kíváncsiskodók, környékbeli táncosok, hogy együtt ünnepeljenek a kézdivásárhelyi felnőttekből álló amatőr néptánccsoporttal.

Hirdetés
Hirdetés

A buli jól sikerült, hiszen a Borudvarban a fellépéseket követően elfújták a szülinapi gyertyát, énekeltek, fotózkodtak, majd egy közös táncházba hívtak mindenkit.

A Táncoló Udvartér felnőtteket mozgató amatőr néptánccsoport az Antanténusz Egyesülettel és a Finom zenekarral együttes szervezésben ünnepelte létrejöttének 10. évfordulóját. Az ünnepségen résztvevő gyermekcsoportok, akik valójában a Táncoló Udvartér baráti közösségéből nőttek ki, jelenlétükkel színesítették az eseményt.

A Pitvar Néptánccsoport jobbágytelki táncokat, a Pitvarocska pedig népi gyermekjátékfüzért mutatott be a Borudvarban lévő színpadon, majd a Táncoló Udvartér felnőtt néptáncos közösség vajdaszentiványi táncokkal lépett színpadra.

A szervező és alapító Bakó-Fazakas Zsuzsa köszönetet mondott az elmúlt tíz évért az oktatóiknak, Virág Imolának és Endrének, Hegedűs Ferencnek és a Borudvarnak az önzetlen, szünet nélküli támogatásért, felelevenítve a közös célokkal, tartalmakkal töltött emlékeket: táncpróbák, táncrendek, táborok, közös kirándulások, fellépések, gyermektánccsoportok létrejötte, és az a sok közös élmény, amelyet együtt megéltek, mindezt a hagyományos népi kultúra és néptánchagyományaink életben tartásáért. Az eseményt ünnepi pillanat koronázta egy széki köszöntővel, tortával.

A szülinap záró pontja az a fergeteges, éjszakába nyúló táncház volt, amelyben meghívott vendégként vett részt a sepsiszentgyörgyi Laboda és a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes is, a talpalávalót a Finom zenekar biztosította.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük