Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Táncolni jó buli, jó terápia

Táncolni jó buli, jó terápia Kultúra

Két éve nem volt már, és nagyon hiányzott a Kék Hold Táncklub tanítványainak a köztéri tánc, amikor akár százan is együtt, egyszerre mutatják meg tánctudásukat. Végül is pénteken, a park felső sétányán sor került a táncklub hagyományaiba tartozó rendezvényre.

Hirdetés
Hirdetés

Itt nem a teljesítmény fitogtatásáról van szó, hiszen sokan még kezdők, hanem arról a hangulatról, amely uralkodik egy ilyen eseményen, és amely magával ragadja a nézőket is.

Társasági és divattáncok szerepeltek a műsoron, változó nehézségi fokkal. A legnehezebb koreográfiával, a szambával a már 18 éve táncoló párok kezdték a félórás produkciót, majd bekapcsolódtak a haladók, középhaladók és kezdők, illetve a gyerekek is, így aztán sor került a rock and roll, európai tangó, jive, rumba, slow-fox, cha-cha-cha, angol keringő, bossanova, bécsi keringő, körszamba és vonaltánc bemutatására is.

Rácz Erika és Rácz Zoltán éppen csak egy éve táncolnak. Bevallásuk szerint eleinte minden nehéznek tűnt, különösen az angol keringő jelentett kemény diót, de nagyon értékelték a közösséget és a társasági tánc terápiás hatását, amely mellesleg a párkapcsolatnak is jót tesz. Négy éve táncklubtag Kicsi Mátyus Ildikó, aki elmondta, bár nem mindig olyan a zene, de már a Kék Holdon kívüli eseményeken is volt alkalmuk bemutatni tánctudásukat, amiért be is inkasszálták az elismerést a többiektől.

Marton Enikő és Imreh István tanítványai között minden korosztály képviselteti magát, és mindenki kivette a részét a táncból, egyesek még a lépésekre koncentrálva, mások már felszabadultan és mosolyogva. Mint Marton Enikőtől megtudtuk, két hónapig készültek erre a produkcióra, amivel lezárták a táncklub októbertől május végéig tartó tanévét. A táncklubnak jelenleg tíz csoportja van, közülük kettőt a felnőtt tanítványok gyerekei alkotják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük