Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem éri meg fenntartani a központot

Nőtt az esetszám, és sajnos az elhalálozások száma is a megyei kórházban – közölte András-Nagy Róbert menedzser szerdai sajtóértekezletén. A héten már a felmérő központ is működött.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban jelenleg 61 igazoltan pozitív koronavírusos beteget és egy gyanús esetet ápolnak. Az igazolt esetek közül 47-en a fertőző osztályon vannak, közülük csak 9-en oltottak, illetve három kiskorú is kórházban van, egy 4 hónapos, egy 1 hónapos és egy egyéves 4 hónapos baba. A sebészeti osztályon tíz beteget látnak el, ketten oltottak közülük, különböző általános és érsebészeti, nőgyógyászati és ortopédiai gondokkal kerültek be. Jelenleg az intenzíven öten vannak, egy gyanús eset kritikus állapotban, intubálva. Az elmúlt hét folyamán 17-en gyógyultak meg és mentek haza a kórházból, ugyanakkor egy hét alatt 10 olyan haláleset is történt, ami összeköthető a koronavírussal. Elhunyt hat nő és férfi, életkoruk 41–89 év között volt, és számos társbetegséggel küzdöttek: magas vérnyomás, vese-, májelégtelenség, krónikus tüdőbetegség, daganatos betegségek, és volt, akit neurológiai betegségekkel is kezeltek.

Hirdetés
Hirdetés

Az igazgató elmondta: a koronavírusos betegeket felmérő és ellátó központban január 28 óta hat beteget láttak el, életkoruk 48 és 72 év között volt. Ugyanakkor elmondta: a központot ebben a formában nem éri meg fenntartani, mert pluszszervezést ró a kórházra. Az orvosok, akik a központban dolgoznak, más osztályokról kerültek át, így állandó átszervezésre van szükség, betegutak kialakítására. Továbbá az is gond, hogy a háziorvosok sem tartják be az előírásokat, ugyanis már első nap megtörtént, hogy két beteg úgy érkezett, hogy nem volt időpontjuk, és az orvosuk nem vezette be a pozitív eredményeiket a Corona Forms platformba sem. Természetesen ellátták a betegeket, de a módszer nem ez, és több odafigyelésre lenne szükség a családorvosok részéről – véli az igazgató.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. február 3., 4:09
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Dehogy em eri meg!Kellett egy egy jo kis plusszjuttatasos meleg munkahely egyeseknek!Igaz,van ahol a meglevo szakemberekbol oldottak meg a dolgot,mashol felvettek erre kulon szemelyzetet.Hogy ellassanak 2-3 beteget ket het alatt.Nagy nyereseg.De lejar a kovid s a vele egyutt kapott ingyen penz,s akkor lassuk majd mibol fizetik a korhazak a sok fejetlenul felvett munkaerot!!!!

  • User
    Dátum: 2022. február 3., 4:30
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A csaladorvosok csak kuldik a beteget a korhazba,semmi szabaly nem erdekli oket,semmi nyomtatvanyt nem toltenek ki,oszt a beteg haborog(jogosan),hogy keson oldodik meg a problemaja,de a csaladorvost senki nem szolitja meg.

  • User
    Dátum: 2022. február 3., 13:46
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ugatsz estleg te…a csaladorvos igenis bolondul kuld a korhazba,tesztre,de a nyomtatvanyt nem tolti ki….arrol nem beszelve hogy nem vizsgal meg,csak nyomja a kezesbe a kuldopapirt.