Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A drámatagozat kisfilmje

Az Osonó Színházműhely decemberben szakmai tábort szervezett a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai számára. Az alkotó folyamat végeredménye a Jól van, ami van kisfilm lett, amely a Klauzál Ház Filmben mondom el pályázatán második díjban részesült!

Hirdetés
Hirdetés

A Klauzál Ház a Magyar Kultúra Napja alkalmából hirdette meg kisfilmpályázatát. A Filmben mondom el pályázati felhívásra válaszolt a sepsiszentgyörgyi drámatagozat, benevezve a frissen készült Jól van, ami van kisfilmet, amelynek a díjat Bubryák István dokumentumfilm rendező, forgatókönyvíró és producer által vezetett zsűri ítélte oda.

A díj kiemelten fontos elismerés és pozitív visszajelzés a sepsiszentgyörgyi drámatagozat pedagógiai módszerét tekintve, hiszen az Osonó társulatvezető-rendezője által több mint húsz éve alapított és vezetett, Románia első magyar nyelvű, akkreditált drámatagozatán moduláris és non-formális szakmai oktatás zajlik. A komplex szakmai képzésen és tehetségápoláson túl, a tagozaton azoknak a helyzeteknek a megteremtése kerül előtérbe, amelyek során a fiatalok személyisége fejlődhet és kibontakozhat. Ebbe a módszerbe illeszkednek bele a szaktáborok, illetve az összes olyan projekt, amelyet az  Osonó Színházműhely rendszeresen szervez a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámás diákjai számára. A nonformális oktatás célja, hogy a drámatagozatos fiatalok megtapasztaljanak egy alkotói folyamatot.

Így történt ez a Jól van, ami van kisfilm elkészítése esetében is, amely az ötlettől a forgatókönyvön keresztül a megvalósításig a csapat közös alkotása. A végzős drámások: Basa Ádám, Császár Andrea, Kiss Péter, Márkó Edina, Póra Jácinta, Sikó Barabási Zselyke, Szimion Helga, Vass Regina. Asszisztens: Kalotai Máté, szakmai vezető, operatőr: Mucha Oszkár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük