Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még csak nem is lappang

Napok óta hurcolom magammal a saját elképzelésemet. Nem a félelem gátolt a szókimondásban, nem is ringy-rongy téma, amely magyarázhatja közemberek, köztiszteletnek örvendő magyar s nem magyar politikusok fájdalmas mindennapjait. Európáról van szó, és abban kisebb-nagyobb országokról, melyek a végsőkig kiszolgáltatottak. Kinek? Miért, mennyiért ?

Bocsássa meg Petőfi Sándor minden mai híve, hogy ide idézem, cipelem e ringy-ronggyá vált Európa sír- és sárhalmaihoz a versét: Európa csendes, újra csendes… Írta ezt csillogó, ragyogó életnapjainak vége felé, amikor valóban szánalmas volt mindenki, aki a Habsburg császári-királyi uralomban élte utolsó napjait…

Soros György amerikai multimilliárdos neve ide. Egy újságíró előtt önti el zaccos jellemét az „őszinteség.” Kérdés: miért özönölnek az afrikai migránstömegek Európa felé? Soros György üzletember: az ötlet a 2000-es évek elején bennem fogalmazódott meg, hogy telepítsük át a kontinensről a társadalmak azon rétegeit, akik mélyszegénységben élnek saját hazájukban… Nem dolgoznak, túlszaporodnak…

Az illető újságíróban nem fagyott meg a vér, nem némult el, mint egy erdélyi keresztény, halott harang. Vette a lapot: miért épp Európát jelölték milliók számára letelepedési új hazának? George Soros: most nagy titkot árulok el az olvasóknak. Én azokban az években személyesen megkerestem illetve érdekeltségi körömben levő megbízottaim megkeresték az illetékes kormányvezetőket, és mindegyikkel megállapodtunk abban, hogy egy számomra jelentős összegért én deportálom (átszállítom) a mozogni tudó afrikai őslakosokat Európába.

Ugye, most már tudja a tétlen és vétlen európai olvasó, kié is volt és ma is azé ez a nemtelen ötlet tíz esztendővel ezelőtt? Újságíró: úgy mégis mennyi lehet ama bevétel összege? Soros György: az összeg trilliós nagyságrend dollárban… Magamat is felértékeltem „világmegmentőnek”. Átadom az olcsó munkaerőt, akik élni és dolgozni akarnak…

Soros György tehát nem a bíróság, hanem egy nyugati újságíró előtt vallott. Pénzelte a beszállításokat, azok egy részét ide, Európába. A haszon az haszon. És Európa csendes, újra és még mindig csendes, drága Petőfi Sándorunk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 17., 12:14
    ÉRTÉKELÉS: -5

    És a ronda magyarországi moslékosok szerint, akiket szintén a spekuláns „filantrop” pénzel, azt harsogják úton-útfélen, hogy a vén ördögnek semmi köze az egészhez.

  • User
    Dátum: 2021. december 18., 8:57
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Persze forrás az továbbra sincs megjelölve ahol az eredeti kérdések-válaszok olvashatóak, hallhatóak lennének. Ha valamit állítunk vagy átveszünk meg szokás jelölni az eredeti forrást! Az nélkül nem több ez az egész mint Czegő úr újabb szóf*sása…

  • User
    Dátum: 2021. december 18., 17:54
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Érdekelne az eredeti cikk, ahol ez olvasható! Eszméletlen zagyvaságnak tűnik, csak mondom. Mármint nah, adja magát a kérdés: miért kell ehhez Soros György közbenjárása és miért fizetnek neki a kormányvezetők, ha maguk is megoldhatták volna ezt? Ha trilliós nagyságrend, miért Soros Györgynek fizetik? Aranyos ez a körülötte kialakított mítosz, mert mindent bele lehet magyarázni egy az emberek által ismeretlen, gazdag személy mítoszába, lehet gyártani a összeesküvés elméleteket róla. Bárki lehetne az. Ugyanez igaz Bill Gates-re is. Bár hozzá nem magyar vonatkozású összeesküvések fűződnek. Bizonyíték sehol, de beszélni lehet róla és politikai manipulációra használni.

    Szomorú, hogy azok, akiket az emberek megbíznak az ország igazgatásával, mint a politikusok, vagy a hiteles tájékoztatás feladatával, mint az újságírok, nem képesek ezt elvégezni, és a személyes haszon, vagy a politikai pártokhoz való hozzásimulással éppen az ellenkezőjét teszik: nem csak, hogy eltitkolják a kényes dolgokat, hanem leleményes kis történeteket találnak ki, relativizálják a valóságot és nem a realitással és hiteles tájékoztatással foglalkoznak.