Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Agora Erdővidéken

Agora Erdővidéken Kovászna megye

Baróton a Román Kereskedelmi Bank (BCR) fiókjának székhelye hamarosan új rendeltetést kap. Felújítás után Agora Erdővidék néven üzleti-szolgáltató központtá alakul át úgy, hogy a bank az épület földszinti részén működik tovább. A befektetők úgy gondolták, az ókori Görögország piacterei után Agorának keresztelik az új üzletközpontot.

Hirdetés
Hirdetés

A létesítmény, Barót központjában lévén, a város egykori vásáros jellegét hivatott továbbvinni, s a befektetők úgy vélik, hogy a tavaly Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron átadott fejlesztéseik azt igazolják, van értelme európai környezetet teremteni Székelyföld városaiban. Mint mondták, Baróton is erre törekszenek. A tervezett beruházásról az ingatlanba befektetők képviselőjét, Szécsi Zoltánt kérdeztük.

– Mikorra tervezik az üzletház megnyitását?
– Azt tervezzük, hogy november elsején megnyitjuk a baróti üzleti központunkat.
– Lehet-e már tudni, milyen jellegű üzletek kapnak benne helyet?
– Az Agorát elsősorban irodák, illetve szolgáltató-felületek számára alakítottuk át, de lesz benne négy, kisméretű szolgálati vagy garzonlakás is. Egy különálló felületet kereskedelmi célra szántunk. Az épület adottságai szerint a helyi kereslethez és igényekhez alkalmazkodunk a felületek kialakításánál és bérbeadásánál is.
– Ha valaki üzlethelyiséget szeretne bérelni az épületben, kihez fordulhat, mennyi lesz majd a bér?
– A bérelhető felületekről a Facebook-oldalunkon lehet már most is érdeklődni, illetve az ott megadott telefonszámon. Amint az átalakítási munkálatokkal a befejezés fele haladunk, jelezzük. A bérleti díj magába foglalja az összes költséget: házbér, fűtés, villanyfogyasztás, takarítás, internet, biztonsági rendszerek használata. A házbér a használt felület helyezkedése, mérete (saját és közös felületek) szerint differenciált, és a felmért pontos igény alapján megszabott lesz. Mivel a gázszolgáltatók október 1-jétől jelentős áremelést vezetnek be, a béreink véglegesítését még nem fejeztük be.
– Hogyan látják, az üzletház miben fog hozzájárulni Erdővidék gazdasági fellendüléséhez?
– Célunk az, hogy Erdővidéken az Agora olyan feltételeket teremtsen, ahova szívesen beköltöznek olyan vállalatok, esetleg intézmények, amelyek akár együttműködve is hozzájárulhatnak a térség gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. Ezért gondoltunk arra, hogy a négy kialakítandó mini szolgálati lakással is ide vonzhatunk helyi vagy helyben dolgozni akaró fiatalokat. Célunk továbbá az, hogy az Agora haladó szellemiséget képviseljen, amely a város és a térség életében hasznos szerepet játszik. Ezt online platformmal és jövőbeni rendezvények szervezésével valósítanánk meg. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük