Felhívás!

Békeidőkre sóvárogtak

Csodálatos csipkék, pliszírozott hosszú szoknyák, kalapok, kontyok, csatok és gyöngyök – a szentgyörgyi Őszi vásár és kultúrszüret egyik programja keretében a sepsiszentgyörgyi főtéren kisasszonyok és fiatalurak parádéztak a XX. század eleji divatot idézve. A Liszt Intézet (Magyar Kulturális Intézet) szervezte bemutatót ugyanebben a hangulatban további programok is követték a Bod Péter Megyei Könyvtárban.

Szebeni Zsuzsa, a Liszt Intézet vezetője elmondta, Tordai Hajnal jelmeztervező közeledő születésnapjára és a most Erdélyben forgatott Szilvássy Carola-filmre való tekintettel – sok ruhát ugyanis annak szereplői számára alkottak meg – szervezték meg ezt a Nosztalgia-divatbemutatót, amelyhez egy profi fodrász is hozzájárult a maga munkájával, de a jelmezek előkészítésével is sok munkája volt a könyvtár egyik munkatársának.

– A későbbiekben akár további bemutatókra is sort kerítünk, remélhetőleg egyik következő alkalmon maga Tordai Hajnal is jelen lesz – fogalmazott sok optimizmussal Szebeni Zsuzsa.
A parádé folytatásaként a könyvtárban alkalmi, békebeli hangulatot idéző kávézó nyílt, majd a múlt század elején született irodalmi művekből – egyeseket a maguk idejében valamilyen megfontolásból be is tiltottak – olvastak fel az olvasóteremben, a sort éppen Szonda Szabolcs könyvtárigazgató nyitva meg a Hajnali részegség című verssel.

A korábbi olvasómaratonok szellemében megszervezett, nagy érdeklődésnek örvendő irodalmi csemegézés folytatásaként a századelőre vonatkozó kvízben mutathatták meg ismereteiket a vállalkozó szellemű jelenlevők, majd Fekete Ibolya 2015-ös, Anyám és más futóbolondok a családból című filmjét nézhették meg a boldog békeidőkre sóvárgók. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.