Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újonc ellen kezdi az idényt a Sepsi–SIC

Újonc ellen kezdi az idényt a Sepsi–SIC Sport

Már a bajnokság elején összecsap a legutóbbi szezon két döntőse a női kosárlabda Nemzeti Ligában, a címvédő Sepsi–SIC az ezüstérmes Szatmárnémeti VSK vendége lesz az alapszakasz második fordulójában. Kisorsolták az első kupaforduló programját is.

Hirdetés
Hirdetés

A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) Marosvásárhelyen, Sóos Zoltán polgármester jelenlétében, kisorsolta a női Román-kupa első fordulójának, illetve a Nemzeti Liga alapszakaszának a menetrendjét. A kupakiírás első körében sem a címvédő Sepsi–SIC, sem pedig a Szatmárnémeti VSK nem lesz érdekelt, mindkét alakulat a negyeddöntőben csatlakozik a mezőnyhöz. Megkezdi viszont kupaszereplését a Kézdivásárhelyi SE, amely rendkívül erős ellenfelet kapott az Aradi FCC Baschet személyében. A nyolcaddöntős meccseket oda-vissza rendszerben szeptember 25-én és 29-én, a negyeddöntőket december 29-én és január 5-én, míg a Final Four-t a tervek szerint jövő év február 26–27-én rendezik.

A Nemzeti Liga új idénye várhatóan október 2-án rajtol. A Sepsi–SIC Facebook-oldalán tette közzé a bajnokcsapat menetrendjét. Eszerint a zöld-fehérek az újonc Triumf Botoșani ellen debütálnak az első fordulóban, amelyet torna formájában bonyolítanak majd le, egyelőre ismeretlen helyszínen. A KSE ugyanekkor Gyulafehérvár ellen veszi fel a kesztyűt. Az elképzelés szerint az első forduló után hagyományos, fordulónkénti rendszerben folytatódik a küzdelemsorozat. „A Szatmárnémeti VSK csapatával már az idény elején összecsapunk, ugyanis a második körben a piros-fehérek vendégeként lépünk pályára” – olvasható a Sepsi-SIC közösségi oldalán.

A Nemzeti Liga 2021–2022-es mezőnye tizennégy csapatból áll, három új résztvevő is indul a bajnokságban. Az előző idény sereghajtója, a Nagyváradi Rookies nem nevezett be az új szezonra, helyette két nagy visszatérőt is találunk, a Gyulafehérvári CSU és a Marosvásárhelyi Sirius is hosszabb kihagyás után tér vissza az élvonalba, újoncként pedig a Triumf Botoșani együttese jelezte részvételi szándékát.

Női kosárlabda Román-kupa, első forduló, a nyolc közé jutásért: Marosvásárhelyi Sirius – Triumf Botoșani, CSM Alexandria – Gyulafehérvári CSU, Kézdivásárhelyi SE – Aradi FCC Baschet, Bukaresti Agronomia – Brassói Olimpia CSU, CSM Târgovişte – Bukaresti Rapid, Kolozsvári U – Konstancai Phoenix CSU Simona Halep.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, az első forduló programja: Arad – Brassó, Alexandria – Rapid, Târgoviște – Marosvásárhely, Gyulafehérvár – KSE, Sepsi–SIC – Botoșani, Konstanca – Kolozsvár, Agronomia – Szatmárnémeti.

Az ötszörös bajnok és hatszoros kupagyőztes Sepsi-SIC felkészülési mérkőzésekkel hangol az októberi idényrajtra. A Zoran Mikes által irányított együttes Budapesten három formaellenőrzőt játszott a magyar élvonalban érdekelt együttesekkel. Vasárnap a TFSE–MTK-t 76–57-re győzték le a zöld-fehérek (pontszerzők: Pašič 14, Ghizilă 8, Miljković 14, Orbán 8, Cătinean 3, Neagu 2, Podar 11, Fraser 16; játszott még: Croitoru, Nemes). Ezt követően kedden a története első élvonalbeli idényére készülő szigetszentmiklósi BKG-PRIMA-t 80–69-re gyűrték le (pontszerzők: Pašič 10, Ghizilă 2, Miljković 21, Orbán 6, Cătinean 2, Neagu 2, Croitoru 2, Podar 3, Fraser 32). Tegnapi lapzártánk után a magyar élvonal előző idényében ötödik helyezett Ludovika Csata ellen mérkőztek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük