Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Leo segítségért kiált

Leo segítségért kiált Sport

A hétfő esti, bukaresti FCSB – Sepsi OSK bajnoki mérkőzés előtt nyilatkozott Leo Grozavu a gsp.ro hírportálnak. A háromszéki csapat vezetőedzője szerint többtényezős a csapat gyenge bajnoki rajtja, az okok egyike a megváltozott játékoskeret.

Hirdetés
Hirdetés

Felidézte, hogy az előző bajnoki idényben negyedik helyezett csapat nagyon kiegyensúlyozott volt, és nemcsak a folyamatos jó eredmények szempontjából, hanem egyéni képességek alapján is. Ennek köszönhetően mérkőzésről mérkőzésre lehetett változtatni a felállást, a kezdő tizenegyet, s a becserélt tartalékok is rendszerint hozzá tudtak tenni a csapat jó játékához, olykor éppen nyerőemberként. Az edző a sajtónyilatkozata által is kéri a klub vezetőségét (és nagy valószínűséggel ezt közvetett módon is megtette már), hogy még a két rájátszás (play off, play out) előtt új igazolásokkal próbálják megerősíteni a játékoskeretet.

Leo Gorzavu kitért arra is, több csapattal megtörtént már, hogy sikeres idény után – és annak köszönhetően – az európai porondra kilépve kudarcot vallottak, majd összezuhantak, a nemzeti bajnokság kiesőhelyeire kerültek, az élvonalban való maradásért küzdöttek. „Reméljük, hogy a Sepsi OSK nem jut ilyen helyzetbe, nem csúszik ilyen mélyre”, mondta az edző, aki a vártnál gyengébb rajt dacára jó esélyt lát arra is, hogy a Sepsi OSK hamar kilábaljon a több hetes válságból. Ehhez szerinte az is szükséges, hogy a pályán a csapat maradéktalanul tartsa be a taktikát, azt a játékstratégiát, amit a nyáron megbeszéltek, illetve ami az előző bajnokság jelentős részében ragyogóan működött. Azt is kihangsúlyozta, nem kell dramatizálni, és ő semmiképpen sem akar siránkozni, de a kialakult helyzetet nem szabad elhallgatni, közösen kell jó megoldásokat találni.

Sajtónyilatkozatában Leo Grozavu nyilván az FCSB elleni mérkőzésről is beszélt. Úgy vélte, bukarestieknél  a minap érkezett Edi Iordanescu vezetőedző még nem tud komolyabb taktikai változásokat eszközölni, de felpaprikázhatja a játékosokat, aktiválhatja bennük a bizonyítási vágyat. A háromszéki csapat edzője furcsának tartja azt, hogy ismét Horatiu Fesnic lesz a játékvezető.  „Harmadszor bíráskodik a mi mérkőzésünkön, és mindháromszor az FCSB ellen. Ismét kapunk egy olyan leckét, hogy ‘Fogjátok be a szájatokat, foglalkozzatok a saját dolgaitokkal’. Én már többször felhívtam a figyelmet az ilyesmikre. Túl régóta vagyok a futballban ahhoz, hogy ne érteném, mi történik. Sok embert ismerek, Romániában élünk, fölösleges ezt most tovább feszegetni”- mondotta Leo Grozavu.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük