Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Ügyes kosaraslányaink

Szerdán a Temesváron rendezett U18-as lány kosárlabda-döntőtorna első napján a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub a Brassói CSU csapatát 60–53, míg tegnap a Bukaresti CSS-t 63–44 arányban győzte le. Ma az utolsó csoportmérkőzésen a lányok az ACS NBS Kolozsvár ellen lépnek pályára, az elődöntőket szombaton, a helyosztókat vasárnap rendezik.

Kupagyőztes a PSG

A Paris Saint-Germain 2–0-ra nyert a Monaco ellen a Francia Kupa 2020–2021-es kiírásának döntőjében, így megszerezte története 14. kupagyőzelmét. A párizsiak az első perctől kezdve mezőnyfölényben játszottak, de a mérkőzés elején gólhelyzetekig nem jutottak el. A 19. percben aztán Kylian Mbappé szerzett labdát a Monaco tizenhatosánál, majd Mauro Icardinak passzolt, aki nem hibázott az üres kapura (0–1). A folytatásban sem vette át a kezdeményezést a Monaco, de támadóbban lépett fel, lövésekig is eljutott, a kaput azonban nem tudta eltalálni az első félidőben. A második játékrészben már kiegyenlítettebb volt a játék, a hajrában aztán Mbappé eldöntötte a kupagyőzelem sorsát: egy kiugratás után került ziccerbe, s elpöckölte a labdát a Monaco kapusa, Radoslaw Majecki mellett (0–2). A párizsiak ezzel megszerezték történetük 14. Francia Kupa-győzelmét.

Cserék nélkül, vészkapussal

A koronavírus-járvány miatt hadra fogható kapus és cserejátékosok nélkül is 2–1-re megnyerte szerdai, Independiente Santa Fe elleni mérkőzését az argentin River Plate a labdarúgó Libertadores-kupa csoportkörében. A Buenos Aires-i klubban 25 játékos megfertőződött, és a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) elutasította azt a kérést, hogy két akadémista kapust benevezhessen. A River Plate így 11 emberrel, cserék nélkül állt ki a kolumbiai Independiente Santa Fe ellen, a gólvonalra a kisebb sérüléssel küszködő középpályás, Enzo Pérez került. A hazaiak ennek ellenére 2–1-es győzelmet arattak, a 35 éves „vészkapus” a 73. percig minden lövést hárított.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük