Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kitűnően szerepeltek diákjaink

Kitűnően szerepeltek diákjaink Cseperedő

Egy-egy első és második díjat, valamint három-három dicséretet és különdíjat érdemeltek ki a háromszéki általános iskolás diákok a nagygalambfalvi általános iskola által 19. alkalommal meghirdetett „Fától fáig, verstől versig” című online szavalóversenyen.

Hirdetés
Hirdetés

Az előkészítő-nyolc osztályos diákok számára kiírt rangos megmérettetésen 418 diák vett részt egy-egy Kányádi verssel. Háromszékről Sepsiszentgyörgyről, Barótról, Kovásznáról, Kézdivásárhelyről, Kommandóról, Nagyajtáról, Bükszádról, Vargyasról, Kőröspatakról, Szárazpatakról, Kisbaconból és Torjáról 42 diák nevezett be.

A zsűri értékelése alapján az ötödikeseknél első díjban részesült Virág Nimród a Székely Mikó Kollégiumból, második helyezett Fülöp Zsolna a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumból.

Dicséretben részesültek: Nagy Adorján, a kisbaconi Benedek Elek-iskola harmadikos diákja, Kövér Beatrix, a kőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola hatodik osztályos tanulója és Deák Iringó, a baróti Gáll Mózes Általános Iskola hetedikes diákja.

Különdíjasok: Göndör Nándor László, a szentivánlaborfalvi Berde Mózsa-iskola másodikos kisdiákja, Csoma Dorka, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum hatodikosa és Csiszér Emese, a Váradi József-iskola végzős gimnazistája.

Az első díjas Virág Nimród rutinos versenyzőnek számít, több tucat megyei és országos szavalóversenyen vett részt, tehetségét díjak, elismerések bizonyítják.

– Ezen a Kányádi szavalóversenyen a Hallgat az erdő című verset szavaltam. Ugyanis közvetlenül erdő mellett lakom, naponta kisétálok, és gyakran találkozok az itt élő állatokkal, madarakkal, otthonosan érzem magamat az erdei környezetben, nagyon ismerős érzéseket fedeztem fel Sándor bácsi ezen versében. A verset édesanyámmal közösen választottuk, a felkészülésben is ő segített, illetve a szeretett magyartanárnőm, Kedves Laura, akivel személyesen még alig találkoztunk az online oktatás miatt, de virtuális térben annál többet – magyarázta a diák.

A nagygalambfalvi vetélkedőn az ötödik osztályosok korcsoportjának mezőnye volt a legnépesebb: 64 diák versenyzett.

– Az első helyezés számomra nagyon megtisztelő elismerés, kitüntetés, ugyanakkor biztatás a további versenyzésre. A vetélkedő online változata abból a szempontból könnyebbnek nevezhető, hogy több felvételt is készítettünk, és azok közül választottuk ki azt, amelyik a legsikeresebbnek tűnt. Azonban hiányzott egy kicsit a korábbi években az élő versenyeken megtapasztalt izgalom, a közönséggel való közvetlen kapcsolat. Ezért is várom az élő versenyeket, ott nagyobb a kihívás, a szavalónak egyetlen esélye van megmutatkozni – tette hozzá.

Nimród ebben a tanévben részt vett a József Attila szavalóversenyen, amelyen országos dicséretben részesült, a Bolyai matematikaversenyen megyei 6. helyezést ért el csapatával, illetve a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny országos szakaszáig jutott el.

– Egyelőre most egy kis szünetet tartok, habár a kárpát-medencei Kaszás Attila szavalóverseny is szóba került, de úgy döntöttem, azt végül idén kihagyom, kicsit megpihenek a tanév hátralévő részében, és majd ősztől újabb kihívásoknak nézek elébe – fejtette ki.

A kovásznai Fülöp Zsolna A bivaly és a halacska című verssel nevezett be a versenybe. Mint fogalmazott, a második helyezés a további lehetőségek keresésére ösztönzi. A diáklánnyal és Molnár Julianna magyar szakos tanárral készült beszélgetést a következő héten közöljük.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük