Hirmondo

Ezerszer is igen

Ezerszer is igen

Február 7–14. között hetedik alkalommal szerveztek Házasság hetét Erdővidéken. Az ökumenikus jellegű rendezvénysorozat erdővidéki keresztény egyházközségek és nőszövetségek, illetve civil szervezetek összefogásával, illetve Barót Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

Idén, a világjárvány miatt, jóval szerényebb volt a programajánlat a szokásosnál. A nyitó- és záróistentiszteletek mellett vándorbölcsőt adtak át Köpecen, házassági évfordulót ünneplőket köszöntöttek Baróton és Bibarcfalván, filmvetítésre és tematikus beszélgetésre került sor a Boróka nyugdíjasklubban, interaktív játékos tevékenységekben, illetve tematikus előadáson vehettek részt Bibarcfalván és Ürmösön, valamint a szokásos biliárdverseny sem maradhatott el. Újszerű kezdeményezésnek számított a Házaspárok útja, amelyet a baróti római katolikus templom és a Kisboldogasszony kápolna között készítettek el.

Az eseménysorozat célja minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a házasság, a család értékeire, azok megtartó erejére. A szervezők remélik, hogy jövőre bőségesebb programkínálattal állhatnak az erdővidékiek rendelkezésére.

Demeter Zoltán

Hozzászólások