Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra is súlyos esetek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház heti sajtóértekezletén András-Nagy Róbert igazgató az oltáskampánnyal kapcsolatban elmondta: az első dózist mindenki megkapta, aki jelentkezett.

Hirdetés
Hirdetés

Jelenleg 30 koronavírus-pozitív páciens és egy gyanús eset van a kórházban. A Covid fertőző osztályon 23 beteg fekszik, a sebészeten hárman vannak, egy személy Brassóból. Intenzív osztályon 2 kritikus állapotban lévő és 2 intubált beteg van. Egy hét alatt 21 személyt engedtek ki a kórházból, de 4 halál­eset is történt, ami összeköthető a koronavírussal.

Rosu Mátyás orvosigazgató a betegek állapotáról elmondta: minden beutalt személy állapota súlyos vagy nagyon súlyos, a páciensek átlagosan 11 napot töltenek kórházban, állapotuktól, kezelésüktől függően. Az elhunyt személyek életkora 67-78 év között volt, mindannyian más betegségben is szenvedtek. András-Nagy Róbert fontosnak tartotta kiemelni, hogy a különböző pletykákkal ellentétben, a kórházban orvosi munka folyik, nem „pozitív teszteket kezelnek”, hanem a koronavírusos és más típusú betegségben szenvedő pácienseket. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük