Felhívás!

Hatékonyságot honosítana

Hatékonyságot honosítana Kovászna megye

A Háromszéki Területi Szervezet Állandó Tanácsa egy tartózkodás mellett tegnap egyhangúlag megszavazta Ráduly István uzoni polgármester jelölését Kovászna megye prefektusi posztjára.

A jogász végzettségű dr. Ráduly Istvánt szeptemberben ötödik alkalommal választották polgámesterré Uzon község lakói, az utóbbi években látványos fejlődésen átesett község vezetését jó kezekben hagyni egyik fő gondja a jövendő prefektusnak.

Mint lapunknak elmondta, az eddigi 17 év önkormányzati és közigazgatási tapasztalata szükséges és elégséges volt ahhoz, hogy egy olyan munkacsoportot alakítson ki a polgármesteri hivatalban, melyre nyugodt szívvel rábízhatja a folyamatban levő és ezután elkezdeni kívánt, de már megnyert nagy pályázatokat: elsősorban Szabó Annamária alpolgármester és Bordás Enikő könyvelőnő odaadó munkájára számít. A nagy értékű projekteknek köszönhetően a község infrastruktúrája jelentősen javult, s ebből a lakosságnak is csak nyernivalója volt.

A kormányhivatal elöljárójaként is elsősorban a hatékonyságot próbálná meghonosítani az intézményben, ugyanolyan szakmaisággal és odaadással, mint amilyet polgármesterként tanúsított.

– Nemcsak az önkormányzatok adminisztrációs tevékenysége legalitásának ellenőrzésére koncentrálnék: a prefektus jogköre megengedi azt is, hogy tanácsadóként segítsem a polgármesteri hivatalokat, hogy a nézeteltérésre okot adó félreértéseket, a meddő vitákat elkerüljük. A dekoncentrált intézményekkel is meg kell találni a közös nevezőt olyanformán, hogy a háromszékiek úgy érezzék, valami jó irányba változik, változott – nyilatkozta Ráduly István, aki 2004-től a Babeș-Bolyai Tudományegyetem szentgyörgyi kihelyezett tagozatán jogot és turizmust oktat, és aki 2010-ben megszerezte a magas rangú köztisztviselői státust is. A jelölést követően a miniszterelnöknek kell kinevezését jóváhagyni, aláírni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások