Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Megnyílt a sípálya

Hétfőtől már várja a sportkedvelőket a kovásznai Lőrincz Zsigmond-sípálya. Egyelőre az alsó, kék jelzésű szakasz áll a sízők rendelkezésére, naponta 15 és 21 óra között. Múlt héten kezdték el hóágyúzni az említett szakaszt, mivel a természetes hó hiánya, a szokatlanul meleg időjárás eddig nem tette lehetővé a síelés feltételeinek megteremtését. Gyerő József polgármester elmondta, minden évben nagy az érdeklődés a sípálya irányába, így mindenképp szerették volna mielőbb elindítani. (bb) 

Ki látta?

Január 18-án értesítették a rendőrséget, hogy a 15 éves Kalányos Auróra Sefora ismeretlen helyre távozott a család székelyszáldobosi otthonából, és nem tért oda vissza. A rendőrség azt kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a lány hollétével kapcsolatban, hívja a 112-es segélyhívót. A lány vékony testalkatú, 150 cm magas, kb. 38 kg, hosszú fekete haja és fekete szeme van. Nincs információ arról, hogy milyen öltözéket viselt az otthonról való távozáskor. 


Hosszabbított ügyfélfogadás

Meghosszabbították az Olt utca 2. szám alatt található Közpénzügyi Igazgatóság nyitvatartását minden kedden és csütörtökön 18 óráig, így a lakók délután is elintézhetik az ügyeiket. Hétfőn és szerdán az ügyfélfogadás 8-tól 15 óráig, míg péntekenként 8–13 óra között zajlik. Ugyanakkor a személyazonossági igazolvány kiállításának illetéke ezentúl a Személyi Nyilvántartó Osztály (Dózsa György utca, 14. szám) székhelyén is befizethető, egy időben a további szükséges iratok benyújtásával, így ezért nem lesz szükség a Közpénzügyi Igazgatóságra menni – tájékoztat Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, felhívva a figyelmet, hogy a helyi adók és illetékek befizetésére a www.ghiseul.ro oldal is használható. További az adók és illetékek mértékével kapcsolatos tájékoztatás a taxeimpozitelocale@sepsi.ro e-mail-címen kérhető. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük