Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajzkiállítás a főtéren

Rajzkiállítás a főtéren Cseperedő

Második alkalommal hirdetett megyei szintű rajzpályázatot Szent Márton napja gyermekszemmel címmel a sepsiszentgyörgyi Csipike Napközi Otthon. Kovászna megye 16 tanintézményéből érkeztek szemet, lelket gyönyörködtető, lelkesedéssel készített gyermekalkotások, amelyeknek üzenete: „Lámpa, lámpa, lámpácska, világíts énnékem!”

A szent legendájának feldolgozásával, hatástörténetével foglalkozó alkotások díjazásra kerültek, és az első, második, harmadik díjban és dicséretben részesült munkákból született kiállítás Sepsiszentgyörgy főterén kapott helyet.

Hirdetés
Hirdetés

Az óvodás és kisiskolás gyermekek rajzaikban közvetítették Szent Márton üzenetét: észrevenni, hogy kinek, mire van szüksége, segítséget nyújtani egymásnak, megélni a megosztás csodálatos érzését. Nagy jelentőségű ez az ünnep, különösen most, ebben az időben: az alkotások által tovább­adni a hit fényét, szeretetet tolmácsolva érezni, látni és láttatni, hogy összetartozunk.
Habár ebben a tanévben nem volt lehetőségünk a jó cselekedeteket jelképező fényt vinni a sötét éjszakába, a szíveinkben, gyermekek rajzaiban ott találjuk Szent Márton köpenyét, amely meleget, segítséget nyújt, és felemel.
A rajzkiállítás ebben a tanévben a Krisztus király plébánia támogatásával valósult meg.

(A Csipike Napközi Otthon munkaközössége)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük