Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Majdnem teljes a mezőny

Majdnem teljes a mezőny Sport

Szerda este befejeződtek a női kosárlabda Román Kupa selejtezőtornái, így részben kialakult a négyes döntő mezőnye. A legjobb négy közé került a címvédő Sepsi–SIC, valamint a két csoportgyőztes: a Szatmárnémeti VSK és Kolozsvári Universitatea. A negyedik résztvevő az aradi FCC Baschet és a Bukaresti Agronomia közül kerülhet ki.

Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt „buboréktornán” dőlt el, hogy ki csatlakozik a címvédőként alanyi jogon döntős Sepsi–SIC-hez. A Szatmárnémeti VSK simán verte mindkét ellenfelét a saját rendezésű tornán, és szintén háromból hármat nyert a bukaresti „burokban” a Kolozsvári Universitatea is. A román szövetség az Agronomia és Arad közül hívja meg az egyik csapatot, amely negyedikként csatlakozik majd a mezőnyhöz. Mint ismeretes, a tavalyi döntős KSE a koronavírus-fertőzöttek miatt nem tudott részt venni a tornán.

A női kosárlabdaidény vélhetően november végén folytatódik, amikor az élvonalbeli bajnokság első tornáját rendezik. A kupasorozat mintájára a szövetség „burokrendszerben” rendezné a Nemzeti Ligát is.

A szatmári csoport végeredménye: 1. Szatmárnémeti 6 pont, 2. Agronomia 5, 3. Alexandria 4, 4. Kézdivásárhely 3. Bukaresti „buborék”: 1. Kolozsvár 6, Arad 5, 3. Brassó 4, 4. Konstanca 3.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük