Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ne lőjetek Dibuszra!

Megvolt hát, kedves olvasó, a Fradi–Juventus BL-mérkőzés. Ha valaki éppen a Marson tartózkodott látogatóban, és nem látta, megsúgom az eredményt: 1–4. Sőt, azt is, hogy nem mi nyertünk. Jószívűek a fiúk, hagyták a taljánokat győzni, van úgyis bajuk elég, örvendjenek egy kicsit.

A meccs főhőse a jóképű (ugye egyetértenek a hölgyek?) kapus, Dibusz, a Dénes. Valószínűleg a Guiness rekordok könyvébe is be fog kerülni, mert nem gondolom, hogy rajta kívül a Bajnokok Ligájában valaki valaha néhány perc leforgása alatt kétszer is gólpasszt adott volna az ellenfél csatárának. A mi Dénesünk – az ősi Dionüszosz, a bor és mámor istene nevét viselő – megtette. Vagy talán valami rejtett bűnét akarta levezekelni dupla jótékonysági akciójával, ki tudja…

De ne maradjunk keserű lélekkel. A román foci nagy klasszikusa, Giulești szülötte, a mélyen gondolkodó Rică Răducanu már rég elárulta: a kapusok nem futballisták. Azért dugják be őket a kapuba, mert nem tudnak focizni. Răducanuról mondta volt annakidején egy angol edző, hogy ha neki ilyen kapusa lenne, lelőné, ugyanis Rică a futballtörténelem egyetlen hálóőre, akit a bíró lesen kellett lefújjon, a potyagóljaira emlékezve pedig a rapidisták mindmáig csuklanak.

De ne legyünk igazságtalanok. A csatár, ha öt méterről mellé lő, elnézik neki, nem duzzog a néző, hogy miatta náspángoltak el minket. David Beckham is rúgott tizenegyest úgy, hogy a kakasülőről kellett a labdát visszakunyerálni, de nem hagyta el ezért sem a csinos Victoriája, sem a szponzora. És a vadnyugati kocsmákban ott volt a felirat: ne lőjétek le a zongoristát, ő nehezen pótolható, van cowboy elég lepuffantható.

És végül a szerintem minden ellenérvet ledöngölő kijelentés (Rebrov mesteré? – már nem emlékszem): ahhoz, hogy sz*rul teljesíts a Bajnokok Ligájában, először ott kell lenni. Hát nincs igaza?

Ezzel a jegyzettel előre jelzem: jövő ilyenkor nagylelkűen meg fogom védeni Niczulyt, ha potyagólt kap a Bayern ellen. Na és, ha majd úgyis mi fogunk nyerni három-egyre! Hajrá, Sepsi!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük