Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tilos az igazolatlan eredetű, vagy nem a törvényes feltételeknek megfelelő áruk forgalmazása

Tilos az igazolatlan eredetű, vagy nem a törvényes feltételeknek megfelelő áruk forgalmazása Gazdaság

A képviselőház keddi döntése értelmében hatályon kívül helyezik az 1990/12-es törvényt, amely kötelezővé tette a gazdasági szereplők számára, hogy bejelentsék az adóhatóságnak az általuk alkalmazott árrés vagy haszonkulcs, illetve a kiegészítő jutalék mértékét. Ugyanakkor megtiltják azoknak a termékeknek a forgalmazását, amelyek nem felelnek meg a törvény által előírt feltételeknek, és amelyek eredetéről nincs igazoló dokumentum.

Hirdetés
Hirdetés

A képviselők ezzel elfogadták a lakosságot a törvénytelen termeléstől, kereskedelemtől vagy szolgáltatásoktól védő 1990/12-es törvény hatályon kívül helyezését, illetve az 1992/21-es fogyasztóvédelmi törvény módosítását.

A tervezethez adott új szöveg értelmében tilos olyan termékek forgalmazása és olyan szolgáltatások nyújtása, amelyek nem teljesítik a törvényben lefektetett feltételeket, illetve olyan termékekkel való kereskedés, amelyek eredete nem igazolható. Az áru eredetét igazoló dokumentum lehet számla, fuvarlevél, vámokmány vagy külső számla, illetve minden más, törvény által elfogadott dokumentum. Az előírások áthágása 2000 és 20.000 lej közötti bírsággal büntethető.

A képviselőház döntő fórum volt ebben a kérdésben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük