Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négyféle forgatókönyv körvonalazódik az új tanévre

Négyféle forgatókönyv körvonalazódik az új tanévre Románia

A másfél hónap múlva kezdődő új iskolai év helyzete továbbra is kérdéses. A hatóságok eddig három különböző forgatókönyvvel számoltak, mára azonban egy negyedik variáció is publikussá vált.

Hirdetés
Hirdetés

Az egészségügyi minisztérium első számú forgatókönyve szerint ősztől minden diák visszatérne az iskolapadba, betartva a legalább egy méteres távolságot.

A második forgatókönyv két variánsra tagolódik. Az első szerint csak az óvodások és az elemisták számára lenne hagyományos oktatás, míg a gimnazisták és a középiskolások csak felezett osztálylétszámmal járnának iskolába, egy- vagy kéthetente váltanák egymást az otthonról tanulókkal. A második variáns értelmében minden diák váltásban tanulna, oktatási ciklustól függetlenül, egy- vagy kéthetente váltogatva egymást.

A harmadik forgatókönyv alapján az órákat kizárólag online tartanák minden diáknak, oktatási ciklustól függetlenül.

Az Edupedu.ro által megszerzett dokumentum szerint a megyei tanfelügyelőségek, közegészségügyi igazgatóságok, illetve az oktatási intézmények közösen választhatnának a négy lehetőség közül, az aktuális helyzetnek megfelelően. A végső döntéshez a megyei vészhelyzeti bizottság jóváhagyására is szükség van.

Az önkormányzatoknak őszig gondoskodniuk kell folyékony szappan, WC-papír, alkoholos fertőtlenítőszer, a padok, tanári asztalok és padlózatok fertőtlenítéséhez használt vegyszer beszerzéséről, ugyanakkor védőmaszkot is biztosítaniuk kell a diákok, a tanárok, az orvosi személyzet, illetve a takarítók számára.

A dokumentumot várhatóan ezen a héten vitatják meg az egészségügyi minisztériumban.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük