Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Fradi 31. bajnoki címe

A Fradi 31. bajnoki címe Sport

Az előkelő 13. helyen végzett Miriuţă „László” Vasile a Ferencváros szurkolóinak azon szavazásán, amelyen a klubtörténelem legjobb légiósára kellett szavazni. A 31. bajnoki címét éppen kedd este a Kispest otthonában megszerző klub 24 év után tudott ismét egymást követő két idényben aranyérmes lenni.

A mértékadó transfermarkt.de oldal adatai szerint az FTC színeiben eddig 154 külföldi lépett pályára, a szavazás szerkesztői viszont nem sorolták a légiósok közé a külhoni magyarokat, a jelölteket pedig 30 főben határozták meg. A tízezer beérkező voks közül 328 érkezett Vasile Miriutára. A nagybányai játékos, aki később a magyar válogatottban is pályára lépett és gólt is szerzett, 1996 és 1998 között 54 meccsen 12 gólt szerzett a Fradiban.

Az első helyen Muhamed Besic végzett, méghozzá jelentős fölénnyel: a bosnyák védekező középpályás 1705 szavazatot kapott, míg a második helyezett brazil Leonardo 1255-öt. A harmadik helyen az 1995-ös Bajnokok Ligája selejtező hőse, Goran Kuntics végzett 847 szavazattal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük