Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kemény csoportban

Kemény csoportban Sport

Bécsben kisorsolták a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A román válogatott a 8-as csoportba került, ahol a svédek, a montenegróiak és a koszovóiak legjobbjaival fog csatázni. A selejtező 2020 novemberében kezdődik.

Rareş Fortuneanu szövetségi kapitány szerint a skandinávok mögött Románia és Montenegró 50-50% eséllyel pályázik a második, szintén továbbjutást érő helyre. A román válogatott 26 év után igyekszik ismét kijutni az Európa-bajnokságra, ennek érdekében olyan játékosokra támaszkodik, mint a nemrég Fogarasra igazolt baróti illetőségű Csog Vencel.

A sorsoláson 32 európai csapat volt érdekelt, ebből 20 kijut a 2022-es bajnokságra (a nyolc csoport győztese és a második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik). Magyarország és Szlovákia házigazdaként biztos részvevő, ahogy a címvédő Spanyolország és a 2020-as tornán ezüstérmes Horvátország is. Magyarország, Szlovákia, Spanyolország és Horvátország sem marad mérkőzések nélkül, a négy Eb-részvevő egymással küzd meg az Európa-kupáért a selejtező alatt. Novemberben a magyarok a spanyolokat fogadják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük