Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jobban figyel az ANAF

Jobban figyel az ANAF Gazdaság

Florin Cîțu pénzügyminiszter bejelentette, 2020. június 10. az a nap, amikor új fejezet kezdődik, kezdődött a romániai adóhatóság (ANAF) tevékenységében.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdán hivatalosan is rákapcsoltak jó néhány pénztárgépet az adóhatóság némelyik területi igazgatóságának szervereire. Az informatikai rendszer által gyakorlatilag folyamatosan követhető a hálózatra kapcsolt kereskedelmi, szolgáltatói pénztárgépek adatbázisa, a minden napi pénzügyi mérleg. Úgy tervezik, belátható időn belül országszerte egymillió kereskedelmi, szolgáltatói pénztárgép lesz az ANAF szervereire kapcsolva.

A pénzügyminiszter becslései szerint az „e-facturare” elnevezésű informatikai hálózatnak köszönhetően jövő évben a kereskedelmi és szolgáltatói szférából körülbelül 20 milliárd lejjel több pénz befolyhat az államkasszába.

Az ANAF területi ügyosztályainak szervereihez kapcsolt pénztárgépek azonosítói tartalmazzák a gépet kezelő szolgálatos személy nevét, a pénztárgép kódját és persze a teljes műveletsor adatait. Az adóhatóság már tíz éve tervezi a közvetlen megfigyelő rendszer kiépítését, de műszaki és anyagi okok miatt halogatták a fejlesztést.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások