Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vírusmentes terület

Vírusmentes terület Kovászna megye

A mezőgazdasági szektort viszonylag kis mértékben érinti a koronavírus-járvány – vélekedik Könczei Csaba. A Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője szerint a mezőn nem könnyű megfertőződni, az állatoknak pedig enni kell adni, ha van járvány, ha nincs.

Hirdetés
Hirdetés

Könczei azt mondja: a földművelés „általában nem csoportos tevékenység”, így a fertőzés veszélye szinte nulla.

– Ha valaki az udvarán felül a traktorra, kimegy a mezőre, és elvet tíz hektár tavaszi búzát, nincs ahogy kapcsolatba kerüljön a vírussal – mondja az igazgató, és hozzáteszi: bár a „rituáléhoz” sok helyen hozzátartozik, „kerülendő”, hogy hazafelé a kocsmában vagy bárhol „szakmai megbeszélést” tartsanak.

Ami az állattenyésztőket illeti, minimális odafigyeléssel ugyancsak elkerülhető a fertőzés veszélye. Némi bonyodalom a több embert foglalkoztató nagygazdáknál adódhat, akiknek megfelelő tisztító- és fertőtlenítőszerekről kell gondoskodniuk, valamint meg kell oldaniuk egyféle lekövethetőséget, hogyha mégis beütne a fertőzés, azonosítani lehessen az érintettek körét – magyarázza az igazgató.

Érdeklődésünkre azt mondta: „ez a fagy, nem fagy”, ennyit minden növény kibír, a leginkább sérülékenyek a gyümölcsfák, elsősorban a barackfák lennének, de azok egyelőre nem bontottak virágot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük