Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Munkaügyi miniszter: 200 ezer alkalmazott munkaszerződését függesztették fel a héten

Munkaügyi miniszter: 200 ezer alkalmazott munkaszerződését függesztették fel a héten Gazdaság

A héten országos szinten 200.000 alkalmazott munkaszerződését függesztették fel – tájékoztatott pénteken Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Az alkalmazottakat nyilvántartó adatbázis, a Revisal szerint a héten megközelítőleg 200.000 munkaszerződést függesztettek fel, a helyzet alakulása azonban még nem ad okot nagy aggodalomra, mert a számok nem nőttek hirtelen egyik napról a másikra, nyilatkozta a munkaügyi miniszter a Digi24 televíziónak. Hozzátette, de az eddigi adatokból a tárca összesen 300.000-400.000 felfüggesztett munkaszerződésre számít a szükségállapot végéig.

A kormány prioritásként kezeli a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak anyagi támogatását, mondta Alexandru, aki szerint ugyanakkor a gazdasági minisztérium nagyon gyorsan véglegesíteni fogja az eljárást a szükségállapotot igazoló dokumentum kiállítására, amelynek alapján a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak megkaphatják az erre az időszakra járó juttatást.

Rámutatott, a munkaadók áprilistól kezdődően kaphatják kézhez a fent említett igazolást.

A munkaügyi felügyelőség adatai szerint 2020 februárjában 5,62 millió alkalmazott volt Romániában.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 21., 23:37
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Meddig fog tartani a szükségállapot?! Mit kell tenni azon kivül, h itthon lapítunk?! A prefektura miért nem közölhet több infót?! Rég nagyobb a baj mint közölték!!!😭