Felhívás!

Zsoldpénz a Sepsi ellenfeleinek?

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) bírósági eljárást kezdeményezett három személy ellen, akik a vádirat szerint 2017 tavaszán UTA labdarúgóklub javára akarták pénzzel ösztönözni a Sepsi OSK két ellenfelét. Az ügy tárgyalása a Suceava Megyei Törvényszéken kezdődik.

A 2016–2017-es bajnoki idényben mindkét erdélyi csapat a másodosztályban játszott, és közvetlen versenyben voltak a feljutást jelentő helyek egyikéért. A Sepsi OSK végül a második helyen végzett, feljutott az élvonalba, az UTA harmadik lett, osztályozót játszott, ahol alulmaradt a Temesvári ACS Polival szemben.

Az ügyészek nyomozati anyagainak tanúsága szerint az UTA klub stábjának akkori három tagja előbb a Foresta Suceava játékosainak ajánlott 70 ezer lejt arra az esetre, ha legyőzik a Sepsi OSK-t. Másodszor 40–80 ezer lej volt az ajánlat a Dacia Unirea Brăila játékosainak, ha győznek vagy legalább döntetlent harcolnak ki a Sepsi OSK-val szemben. Az inkriminált észak-moldvai mérkőzésen (2017. május 20.) a Sepsi OSK 2–1-es félidő után 4-2-re győzött. A Dacia Brăila elleni sepsiszentgyörgyi mérkőzést a Sepsi OSK nyerte 3–0-ra, apelláta nélkül. Ugyancsak a 2017-es tavaszi bajnoki hajrában az UTA kötelékeihez tartozó személyek egy játékvezetőt is próbáltak megvesztegetni a kedvező eredmény érdekében, reményében – írja a DNA vádirata.

A 2016–2017-es másodosztályú bajnokság (Liga 2) végeredménye: 1. Bukaresti Juventus 84 pont (77–18-as gólarány), 2. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 71 pont (62–29), 3. UTA 66 pont (64–32). Az osztályozón: UTA – Temesvári ACS Poli 1–2 és 1–3.

Az UTA állítólagos manővereit, illetve szándékait vitatják, mert a lefizetés tétje nem az volt, hogy valamelyik csapat veszítsen („lefeküdjön”), hanem az, hogy győzzön a vetélytárs ellen, tehát ösztönzésről van szó. A román törvények és rendszabályok azonban nem engedélyezik a mérkőzések, sporteredmények effajta befolyásolását sem.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások