Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Vészjósló győzelem

A vasárnap lezajlott önkormányzati választásokon a Fidesz győzelmet aratott. 19 megyei közgyűlésben szerzett abszolút többséget, a 23 megyei jogú város közül 13-ban sikerült győzni. Ez akkor is győzelem, ha a párt elvesztette több jelentős, eddig fideszes bástyának gondolt város vezetését, a főváros több, hasonlóképpen biztosnak tűnő kerületét (a 23 kerületből 9-et sikerült megnyerni), a főpolgármesterválasztást, illetve a többséget a fővárosi közgyűlésben.

Ez a győzelem viszont nem sok jót ígér. Az ellenzék visszaigazolva láthatja saját politikáját minden szinten. Megerősítést nyert mindenekelőtt az összefogás taktikája, de legitimálva láthatják mindazt, amit az elmúlt egy évben elműveltek. A botránypolitizálást, a minősített haza- és nemzetárulások sorozatát, a globális háttérhatalomnak való megfelelést. S ami a legrosszabb: sikerélményhez jutottak.

Jó, ha egy nemzeti kormánynak van komolyan vehető ellenzéke, melynek célja szintén az ország megvédése és felemelése. De itt egy olyan társaságról van szó, melynek tagjai együtt és egyenként de facto megszüntetnék Magyarországot a brüsszeli fősodornak való megfelelési igyekezettel, felszámolnák az ország maradék szuverenitását, s aligha tanúsítanának ellenállást az európai nagyhatalmak által felmelegített migráns-elosztási kvótával szemben. S akkor még nem szóltam a kulturális hatásról, a kommunisták és liberálisok által eltorzított magyar történelmi önkép, valamint az ezzel szorosan összefüggő önbecsülés további tudatos roncsolásáról, a demográfiai intézkedéscsomag cinikus támadásáról, s általában a nemzetépítéssel szembeni destruktív magatartásról, legyen szó Kárpát-medencei szintű nemzetpolitikáról vagy hadseregfejlesztésről.

Ha ez a társaság megszerzi a politikai hatalmat a soron következő országgyűlési választásokon, az végzetes lehet a magyar jövő szempontjából. Márpedig megmondták, hogy nekik azért van szükségük önkormányzati pozíciókra, hogy hadállásaik és forrásaik legyenek a kormánnyal szembeni országos szintű harcban. S nem azért, teszem hozzá, hogy a kormánnyal összefogva építsék azokat a városokat, melyek vezetését megszerezték.

Ezért vészjósló a Fidesznek az országos politikai térképet nézve fölényesnek tűnő győzelme.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 15., 11:27
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Kedves Borbély Zsolt Attila!

  Köszönöm reális és józan, gondolkodásra késztető írását. Sajnos mindaz, amit Ön ebben az írásban megfogalmazott realitás, amivel nagyon komolyan számolni kell. Az a társaság, amelyik most valamilyen érdekes módon(!) megszerezte magának hazánk fővárosát, ugyanannak az 1918-19-es nemzetáruló körnek (Károlyi Mihály és az általa hatalomra segített kommunista terrorlegények, Szamuely, Korvin Ottó, Kun Béla) az eszmei továbbvivői, akikről Tormay Célile Bujdosó könyve realisztikus képet fest. Ez alapmű, minden nemzetét szerető magyarnak ajánlom. Ők ezt a nemzetvesztő “értékrendet” képviselik. Ezeknek az embereknek semmit sem jelent a nemzet és a haza, ezeket a fogalmakat, csupán felhasználják céljaik érdekében.

  Egy hazáját féltő magyar a csonka honból.

 • User
  Dátum: 2019. október 18., 22:03
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ezt a gyozelmet senki sem gondolta volna ,sajnos sok fideszes nem ment el szavazni mert biztos volt Tarlos Istvan gyozelmeben ,itt az
  eredmeny a nemtorodomsegnek, es gyoztek a vazaarulok .